Poezie de toamnă

Toamna ne îndeamnă să ne plimbăm prin parc și prin piețele pline de culoare!

Ați trecut prin piață zilele acestea?     

Ați zărit culoarea, mirosul și abundența piețelor din această perioadă?

Eu da…! Și, la  plecarea din piață, nu știam ce să gust mai înâi, cu ce să-mi bucur simțul gustativ. Eram ca un copil pofticios și înfometat de ”ceva bun”.. și încântată de toate cele avute în plase!

Am cumpărat multe fructe, le-am pus într-o caserolă și am plecat către parc, gândindu-mă că am cu mine ”un pachet plin de vitamine, minerale și enzime”. M-am gândit că pot să rupt din timpul meu 2 ore, să stau pe iarbă, să privesc cerul și frunzele pline de transformărea stării lor, în bătaia vântului, sub razele soarelui tomnatic. Și, aproape de apus, am plecat spre parc…

Eram învăluită de stări ”dulci-amărui”, aveam o nostalgie ascunsă după vară ce trece, simțeam toate acestea și din starea de ”maturitate-coacere” a naturii din jur, simțeam un freamăt… Am stat așezată fără să gândesc, dorindu-mi doar să transcend stările și percepțiile, să pot fi doar atentă și prezentă, în fiecare moment.

Nostalgia este înșelătoare, te poate cuprinde ușor, iar de nu oprești valul ei, poți să ai parte de multe amintiri ce te izolează de prezent. Conștientă, m-am oprit la timp! Și, știți cu ce am început să schimb starea, cu ce am alungat ”prăbușirea” unei stări? Cu caserola mea plină de culoare, de viață și bună energie, cu ”pachetul meu plin de vitamine, minerale și enzime”.

 Dintr-o dată, vederea piersicilor cu miezul alb, al prunelor zemoase mi-au dat un brânci și o poftă generoasă de viață. Zeama din fructe ce se scurgea ușor pe mâna mea și era și-n colțul buzelor m-a făcut să zâmbesc și să-mi amintesc cum e să fii copil, să nu ai grija exterioară mai presus de bucuria interioară. Bucurie am simțit mâncând din aceste fructe și mi-am zis:

 ”Oare, ce poate fi mai bun decât o masă din fructe autentice, cărora le simți viața și le simți vibrația energiei, simplu, și doar privindu-le?! Mirosul și gustul lor…”

 Nostalgia toamnei ne poate cuprinde, de nu suntem atenți! Însă, nimic nu este creat întâmplător în această existență și mereu avem – la fiecare pas, doar să ne ridicăm privirea către cer și să vedem!-, câte un ”colac de salvare”. Menținerea unei stări active, în forță și plină de entuziasm ne-o dăruim singuri în acestă perioadă, de…început de toamnă! Prin bucuria unui fruct, al unei transformări de culoare, prin încântarea gustului ”dulce-acrișor” din natura înconjurătoare.

Fructele și bogăția vieții din ele ne sunt aliații bunei stări, să nu ratați acest ospăț de toamnă! Încântați-vă cu miroul, culoarea, gustul și energia lor!

Cum să nu-ți fie dragă toamna, cu toate aromele și bunătățile ei? Să vă plimbați prin parc, din când în când, și piața să vă fie drag să o vizitați.  Cu încântare, sănătate și entuziasm!

Dr. Lavinia Ceuță – Nutriționist

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

0749-194 944

 

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *