Ca antreprenor, privești în viitor, dar acționezi în prezent!

Citește prima lovitură de ciocan care te deșteaptă și trezește pe loc antreprenorul din tine!

Ca antreprenor, sarcinile tale sunt foarte detaliate. Trebuie să fii creativ, să fii un șef bun, să păstrezi viziunea afacerii prioritară în absolut tot ceea ce faci. Însă toate acestea nu se rezumă numai la ziua de azi.

Ca proprietar de afacere, trebuie să ții minte că obiectivele de lungă durată și evoluția afacerii pot deveni realitate numai dacă le planifici acum, nu din mers.

 "Cred că oricine poate deveni un antreprenor de succes dacă își găsește motivația interioară și modelul de business potrivit." Cristian Onetiu
„Cred că oricine poate deveni un antreprenor de succes dacă își găsește motivația interioară și modelul de business potrivit.” Cristian Onetiu

Probabil că ţi s-a spus nu o dată că trebuie să trăiești clipa. În afaceri nu este posibil şi nu acesta e modul în care să îți gestionezi agenda de afaceri. De ce nu e ok? Cel mai adesea ne-ar plăcea să credem că tot ce avem de făcut este să concepem un plan și să ne ținem de el. „Într-un fel sau altul, lucrurile se vor așeza. Trebuie. Numai aşa poate fi.” Nu e atât de simplu. Din perspectiva afacerilor, sunt mult mai multe la care trebuie să ne gândim. De exemplu, poate că ai angajați, angajații au nevoie de fonduri pentru cheltuieli zilnice și fondurile vin din afacere.

E posibil să fie nevoie să iei în calcul beneficiile globale pe care le obții din desfășurarea afacerii. Ce se întâmplă cu bunurile deținute? Vor supraviețui procesului? Dar fluxul de numerar? Ce se va întâmpla dacă ceva dă greș? Toate acestea sunt de fapt numai vârful icebergului, până în punctul în care se ajunge la ruinarea unei afaceri pe termen lung. Concluzia e că trebuie să iei în considerare cum arată afacerea astăzi, dar și cum va arăta peste zece, douăzeci și mulți ani mai departe.

Înainte de toate, este esențial să înțelegi şi să-ţi pui aceste două seturi de întrebări înainte de orice decizie de afaceri:

1. Dacă iau această decizie, care sunt efectele pe termen scurt și imediate? Cum îmi afectează afacerea astăzi?
2. Dacă iau această decizie, care sunt efectele pe termen lung? Cum îmi va afecta afacerea peste luni și ani?

Când îți acorzi timpul necesar și analizezi cu atenție deciziile cu care te confrunți, te pui la cârma propriului destin. Dacă permiți ca zarurile să cadă la voia întâmplării, e posibil să nu mai fii în afaceri peste șase luni. De aceea, întreabă-te care sunt pașii pe care îi poți face chiar acum pentru a-ți ameliora afacerea per ansamblu, pe termen scurt și pe termen lung.Trebuie să menționăm că nu există o cale sigură pentru a ştii ce ne rezervă viitorul. Nu ai de unde să știi dacă o decizie este bună sau nu. Dar trebuie să te asiguri că oferi zilei de mâine cele mai bune șanse posibile. Nu te lăsa la voia întâmplării, fă ca ziua de azi să conteze pentru ziua de mâine și pentru zilele ce vor urma.

Cristian Onețiu

Antreprenor, autor, business mentor

www.onetiu.com

Daca ai prieteni care acum îşi dezvoltă o afacere sau încă n-au curaj s-o pornească, dă-le share acestei pagini. Poate într-o zi îţi vor fi recunoscători că tu le-ai dat imboldul să-şi descopepere spiritul antreprenorial. Dacă poţi, de ce n-ai face-o?

simulare-coperta-carte
Citește cartea ”START în Antreprenoriat” și ai acces la toate secretele și mecanismele care generează succesul în afaceri. Simplu, practic, sustenabil, dovedit!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *