Rețete împotriva durerilor de cap!

Cauzele durerilor de cap sunt multiple, pornim însă cu gândul de la ceea ce putem face spre a le remedia firesc, sau a preveni astfel de afecțiuni.Lavinia Ceuta

  • Activitatea fizică, starea activă este foarte importantă. Omul este făcut a fi flexibil și mobil, tot ce înseamnă static, aduce o latență în exprimarea sa ca și ființă!
  • Menținerea echilibrului somn-veghe este remarcabilă în reglarea hormonală și în menținerea homeostaziei, atunci când starea fiziologică este echilibrată. ”Cea mai bună terapie este un somn bun!”, iată ce important este acesta pentru refacerea sistemului nervos și nu numai!
  • Scăpați de kilogramele în plus, de stazele limfatice ce aduc o influență hormonală destabilizatoare întregului sistem. Hormonul leptină, descoperit în anul 2004, este produs în țesutul adipos și informează creierul despre starea noastră de sațietate. Controlul acestuia este important atât pentru echilibrul greutății, cât și pentru interferența și influența pe care o are asupra celorlalți hormoni, inclusiv asupra insulinei.
  • Ar fi bine să avem un program al meselor bine stabilit, la fel ca și somnul și mișcarea – toate să fie parte din disciplina personală. Nu săriți mesele și, mai important, nu mâncați între mese alimente rafinate, dulci și înșelătoare!
  • Gestionarea stresului, a emoțiilor și felul în care facem față acestora este absolut esențială în starea noastră de sănătate și în declanșarea bolilor. Multe voci spun despre aceste emoții nestăpânite că ar fi declanșatoare a migrenelor și durerilor de cap, în general. Atenție să avem și să nu uităm: ”Cum ne sunt gândurile așa ne este și viața!”
  • Cei care nu beau apă, sau nu beau apă suficientă, mereu vor avea stări de anxietate și vor fi deshidratați. Știți vorba aceea: ”Când te doare capul, bea o pastilă cu un pahar mare de apă și o să-ți treacă durerea nu de la pastilă, ci de la apă!” Deshidratarea dă dureri mari de cap, mereu să vă amintiți și să vă îngrijiți și de acest aspect.
  • Este bine să căutăm tiparele durerilor de cap pe care le-am avut. Este bine să știm contextele în care se ivesc acestea și să fim mai atenți în acele situații.

Cel mai bun medic pentru fiecare este chiar el, ai nevoie doar cunoaștere și credința pentru a înțelege acest adevăr!

Sănătate vă doresc și mereu alegeri conștiente în viețile voastre!

Dr. Lavinia Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

0749 194 944

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *