Cum sa ai o privire luminoasa intreaga zi?

Ti se intampla uneori ca, sub povara stresului, a grijilor si a lucrurilor pe care trebuie sa le rezolvi in fiecare zi, sa nu reusesti sa dormi suficient, iar dimineata sa te trezesti le fel de obosita ca atunci cand te-ai asezat in pat? Oboseala acumulata lasa urme si pe chip: tenul devine tern si lipsit de stralucire, ridurile de expresie sunt mai evidente decat ti-ai dori, iar cearcanele nu intarzie nici ele sa apara.

Pielea din jurul ochilor este de zece ori mai subtire decat cea de pe restul fetei. Ea este supusa zilnic unor miscari constante: clipesti de circa 10.000 de ori pe zi, la care se adauga miscarile asociate altor expresii faciale. In plus, odata cu trecerea anilor, pielea din jurul ochilor devine chiar mai subtire, organismul incepe sa retina apa, iar circulatia sangelui devine greoaie, aceste trei elemente combinandu-se pentru a conduce la aparitia ridurilor si, adesea, a pungilor de sub ochi.

shutterstock_116997343Pentru a face fata cu brio perioadelor solicitante, dar si pentru ingrijirea corecta a pielii, iata cateva deprinderi sanatoase care te ajuta sa-ti mentii privirea luminoasa si un ten hidratat:

  • Hidratare din interior. Se spune ca aspectul fizic este oglinda stilului de viata urmat, iar hidratarea are o importanta deosebita pentru sanatatea organismului tau. De aceea, pentru a tine la distanta ridurile si cearcanele, este important sa te hidratezi corect. Bea minim 2 litri de apa pe zi pentru a diminua efectele proceselor oxidative de la nivelul celulelor si pentru a-ti pastra pielea hidratata in permanenta.
  • Protectie solara pe toata durata anului. Desi ai putea crede ca radiatiile UV pot dauna tenului numai in zilele toride de vara, adevarul este ca acestea sunt la fel de periculoase si in anotimpurile reci si chiar si atunci cand cerul este acoperit de nori. Inainte sa iesi din casa, aplica intotdeauna pe fata si pe decolteu o crema cu factor de protectie solara si nu incape dubiu ca ridurile vor ramane la distanta pentru mai mult timp.
  • Ingrijirea corecta. Daca vrei ca semnele oboselii sa dispara cat mai repede, foloseste Serul antirid pentru ochi Biotissima, certificat BIO, cu efect imediat. Serul este bogat in acizi grasi si previne alterarea fibrelor de colagen, stimuland totodata producerea unora noi. Ridurile si cearcanele sunt diminuate, pleoapele ridicate, pungile de sub ochi sunt reduse, iar aspectul pielii se imbunatateste de la zi la zi.
  • Nicio seara fara demachiere. Demachiantul face mai mult decat sa indeparteze machiajul – el revitalizeaza tenul obosit si il hidrateaza in profunzime.
  • Gandirea pozitiva. Este cunoscut faptul ca gandurile bune si o portie zilnica de ras si buna dispozitie iti pot prelungi viata. Optimismul este si cel care pastreaza tenul neted si mai frumos pentru mai mult timp – nimanui nu-i plac ridurile adanci cauzate de incruntari zilnice.

Traieste fiecare zi cu optimism si voie buna!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *