Ce pastrezi in frigider?

Obisnuiesti sa depozitezi rosiile in frigider? Dar bananele? Deși ai putea crede ca frigiderul este locul sigur, care te ajuta sa pastrezi pentru mai mult timp vitaminele, prospetimea si savoarea alimentelor, adevarul este ca unele dintre acestea nu se impaca deloc bine cu temperatura si umiditatea din frigider. Dintre acestea:

  • Aerul rece inhiba coacerea rosiilor, ceea ce inseamna un minus de savoare. In plus, din cauza mediului din frigider, rosiile isi schimba textura. Explicatia vine din partea specialistilor: temperaturile scazute determina ruperea membranelor din peretii rosiilor, iar acestea devin mult prea moi. In plus, rosiile contin foarte multa apa, putand astfel sa inghete foarte usor. De aceea, rosiile se pastreaza cel mai bine intr-un cos sau un castron, in bucatarie.

    fructe_frigider

  • Temperatura scazuta distruge amidonul, substanta care hraneste bacteriile sanatoase din intestin, amelioreaza digestia si creste productia de acizi grasi. Gustul cartofului ramane unul dulceag, in general neplacut, oricum ai alege sa-l gatesti. In schimb, cea mai buna varianta de depozitare a cartofilor este intr-o punga de hartie, intr-un loc racoros (in camara).
  • Ceapa si usturoiul. Ambele se inmoaie si capata mucegai daca le pastrezi in frigider o perioada indelungata. Usturoiul isi pastreaza aspectul exterior intact, iar efectele sunt vizibile abia atunci cand incerci sa-l decojesti. Iar daca ceapa este deja taiata atunci cand ai pus-o in frigider, foile sale se usuca rapid, chiar daca o acoperi sau o invelesti in folie.
  • Daca ai cumparat bananele verzi, insa iti place sa le consumi mai coapte, nu le baga in frigider: aerul rece va impiedica procesul de coacere. In schimb, frigiderul este ideal pentru a pastra intr-o stare buna bananele coapte pana ce le vei consuma. Nu te ingrijora daca observi ca se innegreste coaja – continutul ramane intact!
  • De obicei, avocado este tare atunci cand il cumperi si are nevoie de cel putin cateva zile pentru a se coace si a ajunge la consistenta pe care o doresti. Astfel, depozitarea lui in frigiderul n-ar face decat sa impiedice acest proces.

In schimb, frigiderul este un mediu excelent pentru alimente precum lactate, oua, broccoli, morcovi sau lamai, precum si pentru anumite cosmetice si produse naturale sau organice, carora, in lipsa conservantilor, le prieste de minune mediul racoros si intunecat.

Ai grija de alimentatia ta, pentru un organism sanatos in fiecare azi!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *