Scapa de stres in 8 pasi simpli!

Ti s-a intamplat vreodata sa fii atat de incordata sau de preocupata de un anumit lucru incat sa simti ca nu te mai poti bucura de micile placeri ale vietii? Atunci cand creierul percepe o amenintare, fie ea reala sau nu, intra intr-o stare de agitatie si elibereaza o serie de hormoni cu ajutorul caruia sa ii faca fata. Daca situatia persista pentru o perioada mai lunga de timp, organismul devine slabit si este chiar in pericol de imbolnavire.

Orice situatie este depasita mai usor atunci cand ramai calm si ai energia pentru a gasi solutiile potrivite. Experienta ne invata, deci, ca exista metode sa atenuezi impactul stresului:

Pregateste-te pentru a doua zi. Rezerva-ti cateva minute in fiecare seara pentru a face o lista cu tot ce ai de facut a doua zi. In plus, daca pe agenda se regaseste o intalnire importanta, fa-ti temele bine! A doua zi vei simti ca situatia este sub control si vei fi mult mai productiva.

Concentreaza-te pe lucrurile pozitive. Gandirea pozitiva a facut minuni de-a lungul timpului! Aceasta permite creierului sa realizeze conexiuni care duc la solutii potrivite. In plus, gandirea pozitiva te ajuta sa te adaptezi mai usor la schimbari,sa obtii rezultatele dorite si, chiar, sa relationezi mult mai usor cu cei din jur.

6159e41d-690a-4833-82c1-cd14a4e5ae0c

Evita sa amani lucrurile. Nu degeaba unul dintre cele mai cunoscute proverbe este „nu lasa pe maine ce poti face astazi”! Cu cat intarzii mai mult rezolvarea unor lucruri, cu atat presiunea devine mai mare pe umerii tai. In plus,daca actionezi la momentul potrivit, vei evita ca programul tau sa devina prea aglomerat, vei castiga incredere in tine si vei avea mai mult timp la dispozitie pentru noi provocari.

Rezolva lucrurile pe rand, in ordinea prioritatilor. Atunci cand incerci sa rezolvi mai multe lucruri in acelasi timp, pierzi foarte multa energie datorita efortului suplimentar de a te concentra in paralel pe sarcini care nu au toate aceeasi importanta. Concentreaza-te pe cele mai importante si, dupa ce le duci la bun sfarsit, vei vedea ca te simti cu atat mai plina de energie.

Fa sport. Descopera care este tipul tau preferat de miscare si fii o persoana activa. Sportul mentine corpul sanatos si mintea alerta, elimina stresul si stimuleaza eliberarea hormonilor fericirii.

Gaseste timp pentru tine in fiecare zi. Plimba-te, asculta muzica, bucura-te de compania prietenilor si a familiei sau dedica acest timp oricarei alte activitati preferate. Pasiunile te ajuta sa te deconectezi si sa intri intr-o stare de spirit benefica.

Nu sari peste orele de odihna. Unele perioade sunt atat de incarcate, incat simti mereu ca nu ai destul timp si tinzi sa sari peste perioadele de odihna. Cu toate acestea, oricat de plina iti este ziua, ai grija ca noaptea sa bifezi cele 8 ore de somn de care organismul tau are nevoie ca sa se refaca si sa se incarce de energie pentru o noua zi.

Foloseste darurile naturii. Fructul Noni este recunoscut pentru ca reduce stresul si oboseala si creste rezistenta organismului. Profita de efectul antistres al suplimentului alimentar Life Impulse Noni BIO, care revitalizeaza organismul si protejeaza sistemul imunitar, pregatindu-te astfel sa fii in forma maxima in orice situatie!

Si, nu in ultimul rand, nu uita de doza zilnica recomandata de optimism!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *