Cand zambesti, esti mai frumoasa iar ziua ta va deveni instant mai buna!

Ti s-a intamplat vreodata sa privesti un copil si sa fii fermecat de modul in care acesta vede lumea, bucurandu-se de lucrurile marunte si zambind si razand cu o veselie contagioasa? Odata cu trecerea anilor, probabil ca si tu ai simtit ca viata a devenit prea complicata si ti-ai pierdut puterea de a infrunta viata cu un zambet pe buze. Pana aici! De astazi, recucereste-ti sufletul de copil si permite-ti sa razi – vei vedea cum zambetul are o putere uriasa asupra starii tale de dispozitie si chiar asupra sanatatii organismului.

smile

Zambetul te face instant sa te simti mai bine. Creierul nu face diferenta intre un zambet real si unul „fortat”, el percepe numai miscarile muschilor fetei, miscari ce pot fi similare in contexte diferite. De aceea, daca te antrenezi sa zambesti chiar si atunci cand nu esti in cea mai buna dispozitie, iti poti pacali creierul sa lucreze in favoarea ta.

Cand zambesti, organismul secreta endorfine. Endorfinele sunt hormonii care activeaza buna dispozitie si actioneaza ca un medicament natural contra durerii. Tocmai de aceea, terapiile pentru bolnavii care se confrunta cu dureri cronice includ adesea activitati care sa ii faca pe acestia sa rada copios si sa vada partea frumoasa a vietii.

Secretia de endorfine inhiba cortizolul, hormon secretat de organism ca raspuns la o situatie stresanta. Astfel, in absenta acestui hormon care sa iti afecteze starea de dispozitie, poti alunga cu o mult mai mare usurinta gandurile si sentimentele negative.

Rasul imbunatateste procesul respiratiei. Atunci cand razi, inspiri mai mult aer, ceea ce inseamna ca in plamani ajunge o cantitate mai mare de oxigen.,Ajuns la nivelul celulelor, oxigenul imbunatateste functiile si procesele din organism, facandu-te, realmente, sa te simti mai bine – din interior.

Cand zambesti, atragi energii pozitive si ii faci pe altii fericiti. Zambetul este limbajul universal al energiei pozitive si al fericirii, iar oamenii din intreaga lume sunt instinctiv atrasi de un zambet frumos si sincer. Astfel, daca zambesti mai des, vei observa cum cei din jur se relaxeaza in jurul tau si iti cauta mai des compania.

Daca iti place sa zambesti si esti pasionat de fericire, vino si in Cartea Recordurilor! Intra pe www.happinessrecord.com si contribuie cu zambetul tau la cea mai mare colectie de definitii ale fericirii din lume!

Traieste fiecare zi cu veselia copilului din tine. Lasa zambetul sa fie poarta catre o zi excelenta si daruieste-le celor din jur bucuria ta!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *