Pași pentru prevenirea Alzheimerului!

”Unul din doi americani va face Alzheimer, peste 10 ani”, iată o declarație șocantă a unui celebru neurolog american, într-un interviu dat revistei Nature. Vestea sună înfiorător, iar faptul că această boală apărea după 60 de ani, iar în prezent sunt tot mai multe cazuri apărute după 45 de ani, chiar ne face să luăm în serios cele spuse de acesta. Este uluitor…

Predispoziția către această degenerescență, se pare că o au în special cei care au o desconsiderație față de nutrienți sau sunt adepții exceselor alimentare.

Alzheimer

  1. Verificați-vă capacitatea creierului de a memora ceva nou. Toată viața sa, omul este dispus și potent în a memora și a se adapta noului. Dacă nu o poate face, putem să ne punem un semn de întrebare, ceva nu este ok!
  2. Mănâncă pește! ”Nici o masă fără pește”, ei, nici chair așa, însă mereu să avem în vedere importanța grăsimi omega-3 în buna funcționare a memoriei. Fie pește, fie nuci, fie un supliment cu acest component, nu va aduce decât progres.
  3. Zilnic, fructe și legume! Vegetalele au proprietăți vindecătoare, fitochimicalele din ele aduc minerale, vitamine și antioxidanții ce luptă pentru sănătatea noastră. O masă de fructe și cel puțin 6 legume pe zi, de culori diferite, iată un îndemn de prevenție, în general. Cele mai bune vegetale sunt: spanacul, brocoli, morcovul, varza albă, varza roșie, sfecla roșie sau țelina. Dintre fructe, cele de pădure sunt cele mai bogate în fitochimicale, nu degeaba ursul toată vara caută murele ”pentru cină”!
  4. Stop dulciurilor și atenție mare la ”drogul alb din alimentație”: zahărul! Nimic nu aduce asemenea degenerare neuronală, poate doar alcoolul și drogurile. Vă dați seama în ce categorie putem încadra zahărul? Este uimitor, de temut!!!
  5. Mereu un aport ridicat de vitamină B și un control asupra homeocisteinei, acesta fiind un bun indicator al stării de sănătate generale a corpului. Recomand suplimente cu B-uri, folosirea germenilor de cereale deshidratați sau a fulgilor de drojdie inactivă. Toate au un aport excelent de vitamina B. Se pare că, după ultimele cercetări preluate de pe site-ul lui Patrick Holford, combinația și aportul permanent de vitamina B6, B12 și acid folic, scad nivelul homeocisteinei și reprezintă un mod de prevenție foarte bun.
  6. Limitați-vă consumul de cofeină, toate studiile stau mărturie că nu ne face atât de bine pe cât se vrea. Apropo de valoarea indicatorului de sănătate – homeocisteină, este studiat cum efectul a două căni de cafea, cresc nivelul de homeocisteină la 11%, o valoare deloc pozitivă. Maxim 2 cafele pe zi, este cumva un mare compromis să spunem asta, când idealul ar fi să bem cafea, doar din când în când. Folosiți ceaiul verde, tisanele din plante, ele vin să ne ajute, deloc să ne ”îmbolnăvească”, în timp.
  7. Rămâneți prezenți social, stați aproape de comunități și înconjurați-vă de prieteni, iată un medicament de viață lungă și frumoasă!

Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *