Propolisul, antibioticul naturii!

Se spune despre propolis ca este cel mai puternic antibiotic natural din lume si, cu siguranta, primul descoperit de oameni in istorie. Acum mii de ani, asirienii, egiptenii si grecii il utilizau deja pentru proprietatile sale de vindecare a leziunilor pielii. Mai tarziu, in secolul al XII-lea, europenii preluasera aceste cunostinte si foloseau propolisul ca ingredient de baza in unguente pentru uz extern. Cu toate acestea, actiunea extraordinara a acestui ingredient minune a fost dovedita stiintific abia in ultimii douazeci de ani, confirmandu-se astfel intuitia stramosilor nostri.
propolis

Ce este propolisul?

Propolisul este un amestec de substante provenite din natura, colectate de albine si depozitate in stup: uleiuri, rasina, balsamuri, polen si ceara. Aceasta combinatiel este atat de complexa, incat, pana in prezent, nu s-a gasit o modalitate eficienta de a fi reprodusa in laborator. Efectul sau antibiotic uimitor se datoreaza unei substante numite galangin, care stimuleaza rezistenta sistemului imunitar. In plus, propolisul este bogat si in vitaminele A, B1, B2, B3 si C, in calciu, magneziu, zinc, fier, silicon, potasiu, fosfor si cupru, dar si in alte minerale esentiale.

De ce este un medicament extraordinar?

Unii cercetatori considera stupul ca fiind cel mai steril mediu din natura, datorita sigilarii extraordinare asigurate depropolis, protejandu-l perfect de bacterii si invadatori. In mod similar, propolisul este incredibil de benefic pentru oameni si ne ajuta sa ramanem sanatosi si cu un sistem imunitar puternic. Astfel, propolisul contribuie la:

  • Intarirea sistemului imunitar
  • Combaterea racelii si a gripei, ameliorand si raguseala si durerile in gat
  • Tratarea afectiunilor digestive, inclusiv a gastritei si a ulcerului
  • Tratarea a diferite leziuni ale pielii, precum eczeme, acnee sau arsuri minore, fiind totodata un ingredient de baza in multe produse cosmetice
  • Stimularea cresterii parului, imbunatatirea circulatiei sangelui si stimularii activitatii biliare
  • Tratarea artitei si reumatismului
  • Diminuarea durerilor de dinti, accelerand, totodata,procesul de vindecare a mucoasei bucale in urma operatiilor orale
  • Protejarea sanatatii generale a organismului

Profita de darurile minunate ale naturii si ai grija de sanatatea ta cu Life Impulse BIO Propolis, suplimentul alimentar cu efect atat preventiv, cat si curativ asupra sistemului imunitar.

„Sanatatea este adevarata bogatie a omului, si nu aurul sau argintul.” (Mahatma Ghandi)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *