Lasa-te ghidat de inspiratie!

Frumusetea fiecarei persoane vine din faptul ca este unica. Fiecare dintre noi avem propriul mod in care vedem lumea si suntem o combinatie originala de preferinte, principii, obsnuinte, visuri si pasiuni. In acelasi timp, insa, suntem o combinatie in continua schimbare, modelandu-ne sub influenta tuturor lucrurilor pe care le descoperim si care ne „ating” in orice fel. Toate acestea ne inspira si ne transforma, ghidandu-ne in calatoria noastra spre interior, acolo unde se afla cheia individualitatii fiecaruia.

31063452_m

De aceea, avem nevoie sa fim „miscati”, sa ne lasam inspirati si insufletiti de frumusete, profunzime si orice simtim ca are, pentru noi, o valoare adevarata. Iata cateva cai simple de a face acest lucru:

Inconjoara-te de oameni care te inspira. Un proverb celebru spune ca „omul cat traieste, invata”. Cel mai adesea invatam direct de la cei din jur, de la persoane cu principii in care ne regasim, cu o putere pe care o admiram, cu motivatii care ne determina sa fim mai buni sau cu abilitati pe care ne dorim sa le dobandim, la randul nostru. Fostul presedinte american din secolul al XVIII-lea, John Quincy Adams, spunea ca „daca actiunile tale ii inspira pe ceilalti sa viseze mai mult, sa invete mai mult, sa faca mai mult si sa devina mai mult, atunci esti un lider.” Astfel, daca iti doresti sa devii tu insuti un lider bun, cauta sa te afli in compania liderilor valorosi.

Citeste cat mai mult. O carte este rezultatul cunostintelor sau ideilor autorilor care au creat o poveste fascinanta pentru a le impartasi si altora descoperirile, opiniile sau experienta lor de viata. Literatura iti da ocazia sa te delectezi cu povesti fascinante, dar si sa descoperi personaje cu trasaturi extraordinare, care te inspira. Literatura de specialitate, pe de alta parte, iti permite sa afli informatii de la experti la care, altfel, cu greu ai putea avea acces si sa folosesti cunostintele lor pentru a te dezvolta personal, dar si profesional.

Petrece cat mai mult timp afara/in natura. Astazi, aproape orice ai vrea sa faci, sa inveti sau sa afli, poate fi realizat din confortul propriei case si in fata unui laptop. Este, insa, extrem de important sa petreci cat mai mult timp afara, in aer liber. Plimbarile in natura reduc stresul, imbunatatesc memoria, concentrarea si atentia si, desigur, sporesc creativitatea. Chiar daca sfarsitul de saptamana nu este mereu liber, astfel incat sa poti evada cateva zile in natura, alege sa faci o plimbare prin parc ori de cate ori ai ocazia sau macar sa mergi zilnic pe jos cat mai multposibil.

Pe tine ce te inspira azi? Ce te face sa „vibrezi” si sa te simti cu adevarat viu, dornic sa descoperi minunile si frumusetile vietii?

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *