Urări de Anul Nou!

Nu-i perioadă mai frumoasă în an…

Nu-i alta mai potrivită pentru introspecții…

Când să-ți faci bilanțurile personale mai bine, sau când să-ți propui vreo schimbare, cu gândul categoric al reușitei și cu determinare mai mare… dacă nu acum, pe final de an, în așteptarea Anului Nou? Da, este o perioadă în care ne putem gândi la noi începuturi, cu noblețea gândului treaz și bucuria schimbărilor ce ne pot îmbunătăți condiția sănătății și frumuseții noastre de om.

30402580

Începuturile ne dau o stare de libertate, încredere și determinare. Parcă mai mult decât în alte situații, în pragul unui nou început, în pragul unui An Nou, ne simțim mai puternici, mai creativi și parcă mai plini de viață…

Ce vă propun eu pentru Noul An, dacă-mi permiteți a vă spune câte ceva spre schimbarea în bine a sănătății și prosperității fiecăruia dintre noi… Iată ce mă-ndemn pe mine și pe voi, acum:

  1. În primul rând, să sădim sămânță de bunătate în inimile noastre. Hormonul fericirii (unul dintre ei) – oxitocina –, se secretă ori de câte ori zâmbim din inimă cuiva, ori de câte ori suntem buni și ne dăruim celor din jur. Face bine la inimă a fi bun!
  2. Recunoștința este una dintre virtuțile care ne țin departe de stări de tristețe și depresii. În fiecare zi să fim recunoscători, chiar și numai pentru faptul că suntem în viață, sănătoși… Ce dar mai mare să ne dorim, până la urmă, nu-i așa?
  3. Preocuparea spre cunoaștere, cercetarea propriei vieți, ale celor de trebuință, separate de cele ce înșeală simțurile și dau regres ființei. Atenția asupra celor de trebuință este un mare pas, pentru fiecare!
  4. Simplitatea este una dintre cele mai apăsătoare provocări. Într-o lume care a complicat atât de mult mersul, cum să fim simpli, chiar că nu mai știm! Să fii simplu în atitudine și în dorințe… Să fii simplu în alegerile hranei sau în înțelegeri, alte provocări de cercetat!
  5. Dacă nu învățăm să ne hidratăm, vom îmbătrâni mai repede și mai puțin grațios. Apa este o necesitate, se spune că nu de bătrânețe murim, ci de deshidratarea celulară. Cu cât suntem mai simpli în alimentație și mai atenți la porțiile de lichide de peste zi, cu atât vom trăi mai mult și mai frumos!
  6. Hrana vie este cea care previne bolile și ne hrănește cu adevărat! Să ne propunem ca de la anul să avem în dieta zilnică măcar 51% hrană crudă, vie, iar viața noastră va fi înfloritoare. Tot ce este viu are enzime, iar enzimele înseamnă viață pentru organismul nostru.
  7. Ciocolata, biscuiții, napolitanele, patiseria, credeți că putem renunța la ele? Să rămână doar de gust, poate o data pe lună? Cu ce să le înlocuim? Cu fructe, fructe uscate, nuci și ciocolată cu peste 70% cacao. Măcar în perioada ce vine faceți un efort, vă veți simți mult mai bine. Zahărul (STOP zahăr!) este cel mai dăunător component din alimentație și face mult rău organismului. Noi, dieteticienii, îi spunem ”otrava albă”…
  8. Este un nou început, cum ar fi să ne facem un abonament nou la o sală de sport? Să nu treacă săptăpmâna fără să facem măcar 3 ore de mișcare fizică, iată, un alt secret pentru păstrarea sănătății și vitalității noastre.
  9. Deparazitarea de viermi intestinali primăvara și toamna, să vă intre în obișnuință. Anul acesta s-a dat premiul Nobel în medicină pentru doi cercetători ai viermilor ce parazitează oamenii, importanța deparazitării nu mai este un mister, este o necesitatea pentru fiecare dintre noi. Înterbați medicul de familie sau consultați un nutriționist pentru a afla mai multe despre aceste procedee absolut obligatorii, pentru menținerea sănătății.
  10. Iubiți, iubiți mult, viața, pe voi, oamenii din jur… Nimic nu este mai important în acestă viață decât iubirea ce o primim și o dăruim celor din jur. Cel mai bun medicament pentru o viață frumoasă? Să iubim din toată inima…

Alege să-ți trăiești viața cu optimism și cu umor, alege bucuria și mulțumirea de a fi așa cum ești, cu tot ce ai – asta nu înseamna să nu-ți dorești și altceva!-, fiind responsabil și conștient de frumusețea și măreția vieții, a creației, cu adevărat.

Roagă-te, ca să poți primi tot ce-ți dorești și crezi în toate acestea!

Schimbările se petrec tot timpul, se spune că singurul lucru care rămâne neschimbat este faptul că, totul se schimbă…

Vă îmbrățișez cu tot dragul meu de oameni și vă urez din suflet

SĂRBĂTORI FERICITE și un AN NOU FERICIT, cu SĂNĂTATE și BUCURIE în tot ce înfăptuiți! Doamne ajută!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *