Ai grija de inima ta!

Cleveland Clinic este spitalul american care, in fiecare dintre ultimii 21 de ani, a fost declarat de catre revista de prestigiu US News & World Report institutia de sanatate numarul 1 in SUA in tratarea afectiunilor inimii. Anul acesta, Cleveland Clinic a publicat un material extrem de interesant, care contine cateva fapte uimitoare despre inima.

shutterstock_108718373_heart

De exemplu, stiai ca:

fericirea scade riscul aparitiei afectiunilor inimii?

prima celula a inimii incepe sa „bata” inca din uterul mamei, in a patra saptamana de viata?

inima are marimea a doua maini impreunate?

exercitiile regulate, o alimentatie echilibrata si un nivel scazut de stres sunt cheile sanatatii inimii?

inima bate de circa 100.000 ori pe zi?

...in fiecare minut, inima pompeaza circa 5,7 litri de sange?

media batailor inimii unei femei este cu 8 batai mai mare decat cea a unui barbat?

partea dreapta a inimii pompeaza sange catre plamani pentru a fi oxigenat, iar cea stanga pompeaza sangele oxigenat de la plamani in circulatia sistemica?

Uitandu-ne la datele de mai sus, este limpede cat de importanta este sanatatea inimii pentru o viata lunga si o buna functionare a intregului organism. Si, pentru ca este atat de valoroasa, inima trebuie protejata zi de zi printr-un stil de viata sanatos. Fii activ, elimina din alimentatie alimentele bogate in colesterol, petrece timp in aer liber, incearca sa renunti la ceea ce-ti provoaca stres, daruieste-le iubire celor dragi, imparte bunatate, recunostinta si iertare cu fiecare ocazie si vei avea numai de castigat!

Sprijina sanatatea inimii si cu ajutorul ingredientelor naturale atat de benefice pentru corp. Urmeaza periodic o cura cu Life Impulse Garlic and Parsely, suplimentul alimentar pe baza de ulei din seminte de patrunjel si usturoi BIO care contribuie la scaderea tensiunii arteriale si „sparge” depozitele de colesterol.

Hrana pentru suflet: „Cand ai picioarele obosite, du-te inainte cu inima.” (Paulo Coelho)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *