5 obiceiuri care iti imbunatatesc viata imediat!

Implinirea si fericirea vin atunci cand obiceiurile tale bune cantaresc mai mult decat cele negative, pe care, adesea, nici macar nu le constientizezi. Ti se intampla, uneori, sa te simti coplesit de griji sau de sarcinile de la locul de munca si sa ai impresia ca, indiferent ce ai face, lucrurile pur si simplu ne se leaga asa cum ti-ai dori. Cu alte cuvinte, simti ca te-ai impotmolit si nu stii ce sa faci ca sa o apuci din nou pe drumul cel bun.

shutterstock_178705469_happy-familyIn astfel de momente, orice schimbari, fie ele minore, ale obiceiurilor tale pot sa aiba un efect extraordinar asupra modului in care iti percepi viata. Cheia este sa „umbli” la automatismele care si-au facut loc in felul tau de a privi lumea si de a aborda eventualele greutati si sa incerci sa faci lucrurile altfel:

Porneste la drum crezand ca totul va iesi asa cum ti-ai propus. Stiai ca, in fiecare zi, ai peste 60.000 de ganduri, iar 90% dintre acestea sunt repetitive? Datele provin dintr-un studiu realizat de Dr. Fred Luskin, consultant la Universitatea din Stanford, una dintre principalele institutii de cercetare si invatamant din lume. Atunci cand te afli in fata unor experiente noi, care au o miza importanta pentru tine, emotiile negative sau teama ca ceva rau se va intampla pot sa stea in calea reusitei tale. Insa, daca te antrenezi sa gandesti pozitiv, cu incredere, atat mintea, cat si corpul tau vor fie mai relaxate, iar sansele ca totul sa se incheie asa cum ti-ai dorit cresc considerabil.

Tine-ti promisiunile. Asigura-te intotdeauna ca, odata ce ti-ai dat cuvantul, promisiunile tale se vor indeplini. Daca se intampla sa intervina ceva care te impiedica sa te tii de cuvant, discuta deschis cu persoana careia i-ai facut promisiunea – in general, oamenii apreciaza sinceritatea si, daca le explici cu calm situatia, le va fi mult mai usor sa iti inteleaga motivele. Daca te gasesti intr-o astfel de situatie, sfatul este simplu: poarta-te cu cei din jur asa cum ti-ai dori ca si ei sa se poarte cu tine intr-un caz similar.

Singura persoana cu care ar trebui sa te compari esti tu insuti. Esti astazi o persoana mai buna decat erai ieri? Ai reusit, in timp, sa mananci mai sanatos, sa fii mai apropiat de cei dragi, sa fii mai eficient la locul de munca, sa ai mai mult succes? Stii ca ai putea si mai bine de-atat? Lucreaza in fiecare zi la a fi mai bun, insa raporteaza-te intotdeauna la tine, iar rezultatele iti vor aduce implinirea si fericirea pe care ti le doresti.

Da-ti voie sa ierti. Esti ceea ce mananci, ceea ce iubesti si ceea ce gandesti. Cu cat te incarci mai mult cu emotii si sentimente pozitive, cu atat sufletul tau va fi mai dispus sa priveasca fiecare zi cu incantare si cu dorinta de a se bucura cat mai mult de minunile vietii.

Accepta-i pe ceilalti asa cum sunt. Obisnuieste-te sa vezi intotdeauna partile lor bune. Apreciaza-i si iubeste-i pentru calitatile lor. Suntem miliarde de oameni pe lume, iar fiecare dintre noi are preferintele si visele sale si are nevoie de altceva ca sa fie fericit. Daca iti doresti sa dai cuiva un sfat sau o recomandare, cauta intotdeauna o cale pozitiva de a transmite ceea ce vrei sa spui. Singura persoana pe care putem sa incercam cu indarjire sa o schimbam suntem noi insine.

O viata frumoasa incepe cu o minte frumoasa!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *