Fii bun cu timpul tau!

Se spune despre timp ca este cea mai valoroasa resursa de care dispunem. Timpul este cel care ne permite sa ne bucuram de compania oamenilor dragi, cel care ne insoteste pe drumul catre obiectivele noastre, cel care deschide usa unei zile noi in fiecare dimineata si cel care ne daruieste amintirile cele mai de pret.

9334727_sTotodata, timpul este o resursa foarte pretioasa, pe care trebuie sa o folosim in avantajul nostru pentru a putea trai viata pe care ne-o dorim cu adevarat. Hosea Jan Frank, cunoscut sub numele de Ze Frank, este un artist, compozitor si umorist american care a prezentat intr-o forma inedita date publicate de Bureau of Labor Statistics (o divizie a Ministrului Muncii al Statelor Unite ale Americii) referitoare la modul in care ne petrecem viata. Video-ul inspirational se numeste Timpul pe care il ai (in jeleuri) si incepe cu imaginea unei gramezi de jeleuri care numara 28.835 de bomboane colorate si isi propune sa motiveze oamenii sa traiasca viata pe care si-o doresc. Autorul s-a raportat la durata medie a vietii unui american, insa modelul poate fi cu usurinta aplicat oricarei nationalitati. Astfel, din video aflam că:

  • Traim, in medie, 28.835 de zile
  • Petrecem circa 8.477 dintre aceste zile dormind
  • Alocam aproximativ 1.635 zile pentru a gati si a lua masa
  • In jur de 3.202 zile vom fi la locul de munca
  • 099 de zile vor fi petrecute in masina, in tren, metrou, tramvai sau orice alt mijloc de transport in comun de care ne folosim pentru a ne deplasa dintr-un loc in altul
  • Petrecem in jur de 2.676 zile in fata televizourului sau vizionand un tip de continut media
  • In 1.576 zile din viata noastra ne vom ocupa de curatenie sau cumparaturi
  • Timp de 564 zile vom fi preocupati de sanatatea si siguranta celor dragi
  • Vom petrece aproximativ 761 de zile in baie sau ocupandu-ne de igiena si ingrijirea personala
  • 720 zile vom fi implicati in activitati religioase sau civice, de caritate sau de dezvoltare personala

Dupa toate cele de mai sus, ne raman mai putin de 3.000 de jeleuri-zile pentru a le petrece dupa cum alegem: citind, luand cursuri, practicand hobby-uri, razand, jucandu-ne, descoprind locuri noi etc. Astfel, artistul ne indeamna sa ne dedicam timpul liber acelor lucruri care ne aduc bucurie, care ne fac sa simtim intr-adevar ca traim, care ne ofera sansa sa ne bucura de oportunitatile relevante pentru noi, de oamenii dragi si care ne ajuta sa ne indeplinim visurile.

Tu ce vei face astazi cu timpul tau?

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *