Sucul verde de orz – DE NELIPSIT în fiecare casă!

Tot timpul anului și mai ales după perioade de mici excese culinare, ar trebui să respectăm o regulă simplă: NICIO MASĂ FĂRĂ FRUNZE VERZI! Că sunt ele de mărar, pătrunjel sau spanac, rucola sau valeriană, frunzele verzi sunt bogate în clorofilă, în vitaminele A, C și E. Acțiunea lor antiinflamatoare și antioxidantă este bine cunoscută. În plus, ajută la eliminarea metalelor grele, întăresc imunitatea și favorizează asimilarea vitaminelor și mineralelor în corp.

b7e24d1b-a43f-4eaf-bea9-de5a9457aa31

Știați că..?

Orzul verde este singura plantă din lume care poate hrăni un animal de la naștere până la bătrânețe, de una singură!

Din punct de vedere fiziologic, consumul de suc verde de orz

  • ajută inima, plămânii, ficatul, arterele, articulațiile și oasele;
  • distruge radicalii liberi (molecule instabile si periculoase);
  • îmbunătățește nivelul energetic, vigoarea si rezistența;
  • prin prezența superoxid-dismutazei, protejează țesuturile și înlătură din organism substanțele poluante, radiațiile, substanțele chimice, metalele și alte medii straine;
  • structura de carbohidrat al orzului verde conține cantități mari de mucopolizaharide care întăresc toate țesuturile corpului – inclusiv cele ale inimii și arterelor – micșorând cantitatea de grăsimi din sânge.

În aceste vremuri ale alimentație fast-food, cu monoglutamat de sodiu și alte distrugătoare si apetisante substanțe, se cer remedii rapide pentru afecțiunile noastre, majoritatea fiind cauzate pentru ca nu avem o dietă bună, sănătoasă. Eu cred ca orzul verde – care abundă în PROTEINE, VITAMINE, MINERALE, AMINOACIZI, ENZIME, CLOROFILĂ – poate fi răspunsul rapid și inteligent pentru remedierea declinului nostru nutritiv.

Respectați indicațiile de dozare si amestecați cu jumătate de cană de apă sau suc proaspăt (de preferat de măr, morcovi). Sunt si tablete de orz, dar eu recomand pulberea, fiind mult mai eficientă, mai ușor de asimilat pentru organism.

Să schimbăm, cu toate argumentele prezentate, câte cava prin „farfuria’” noastră, spre o stare de sănătate bună și un psihism echilibrat!

Mulțumesc Dr. Gillian McKeith pentru informațiile despre orz preluate din cartea „Hrană vie pentru sănătate”, carte pe care o recomand cu drag să fie citită.

Sănătate și mereu alegeri conștiente în hrana de zi cu zi!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *