10 trucuri pentru un zambet frumos si sanatos!

O dantura ingrijita contribuie foarte mult la un zambet frumos, pe care il etalezi cu incredere si naturalete. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja sanatatea dintilor:

  1. Spala-te pe dinti de cel putin doua ori in fiecare zi: dimineata si seara. Rolul periajului de dimineata este acela de a inlatura bacteriile si respiratia urat mirositoare care poate aparea la primele ore ale zilei. Periajul dinainte de culcare este la fel de important, pentru ca indeparteaza resturile de mancare ramase in urma meselor din timpul zilei si placa bacteriana si previne, astfel, dezvoltarea bacteriilor (care, in timp, ataca smaltul dintilor si duc la aparitia cariilor).shutterstock_113866210
  2. Asteapta 30 de minute dupa orice masa inainte de a te spala pe dinti. Alimentele acide precum fructele si sucurile slabesc smaltul dintilor. Astfel, daca nu tii cont de aceasta sensibilitate temporara si incerci sa iti periezi dantura imediat dupa masa, ai putea face mai mult rau decat bine.
  3. Nu neglija nicio zona. Resturile de mancare si bacteriile cauta cele mai ascunse si „sigure” locuri pentru a se ascunde. De aceea, asigura-te ca periajul dentar nu se incheie pana ce n-ai bifat si locurile cel mai greu accesibile: in spatele danturii, pe partea interioara a dintilor sau oriunde stii ca raman, de regula, resturi de mancare.
  4. Un periaj complet include suprafata limbii, cerul gurii si peretii interiori ai obrajilor. Daca ti se intampla uneori sa te trezesti dimineata cu respiratie urat mirositoare, desi te-ai spalat pe dinti inainte de culcare, de vina pot fi bacteriile care raman in alte zone decat pe suprafata dintilor. Incearca sa fii mai atent si sa nu neglijezi nimic!
  5. Fii bland cu gingiile. Indiferent daca ai sau nu gingii sensibile, ele pot suferi de pe urma periajului, daca nu ai grija. Nu apasa prea tare, altfel este posibil ca gingiile sa se inflameze si sa devina dureroase. Daca folosesti o periuta de dinti electrica, lasa mecanismul sa faca treaba in locul tau – nu aplica o presiune suplimentara.
  6. Fiecare periaj trebuie sa dureze 3 minute. Nu mai putin de 2 minute spun unii specialisti, insa 3 minute este durata optima pentru un periaj complet, facut cu rigurozitate.
  7. Tine cont de caracteristicile dintilor si gingiilor tale. Periutele de dinti sunt de diferite tipuri, fiecare dintre acestea fiind special create pentru a se potrivi cu particularitatile fiecaruia dintre noi. Diferenta dintre ele este data de duritatea perilor. Astfel, daca ai gingii sensibile, asigura-te ca pe ambalajul periutei de dinti scrie mediu sau chiar (extra) soft.
  8. Schimba periuta o data la trei luni. In timp, periuta de dinti nu numai ca se deterioreaza in urma folosirii zilnice, dar si aduna bacterii care rezista pe suprafata sa. Exceptie de la regula: schimbarea periutei de dinti este obligatorie imediat ce ai scapat de raceala sau gripa – eviti astfel ca germenii mai rezistenti care au supravietuit in periuta de dinti sa intoarca raceala inapoi din drum.
  9. Mergi la medicul dentist de doua ori pe an. In fiecare zi, dintii sunt expusi la o multime de alimente care le pot afecta sanatatea, iar cel mai de temut dusman este zaharul. Dentistul te ajuta sa verifici periodic starea dintilor si sa intervii la timp atunci cand este cazul. In plus, un detartraj de specialitate, realizat o data pe an, contribuie semnificativ la sanatatea orala, precum si la aspectul zambetului tau.
  10. Alege un aliat de nadejde pentru ingrijirea zilnica a danturii tale. Pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO de la Kräuter®, intareste smaltul dintilor, protejeaza gingiile, previne infectiile si calmeaza durerile gingivale. Combinatia speciala de plante medicinale – musetel, salvie si menta – tine cariile la distanta si amelioreaza simptomele parodontozei.

Cuvinte cu suflet: „Uneori, fericirea este sursa zambetului tau; alteori, zambetul tau poate fi sursa fericirii tale.” (Thích Nhất Hạnh, lider spiritual, calugar, profesor si activist pentru pace vietnamez)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *