Iubirea, la rang de sarbatoare!

„Iubirea nu priveste cu ochii, ci prin ochii mintii.” Asa suna una dintre cele mai simple, dar profunde definitii ale iubirii date de William Shakespeare, celebru scriitor britanic si autor al unei serii de povesti de dragoste nemuritoare, cunoscute in intreaga lume. Iubirea a inspirat, de-a lungul timpului, numerosi artisti si, de multe ori, chiar si pe noi, in fiecare zi in care suntem indragostiti. De fiecare data cand ii avem alaturi pe cei dragi, suntem mai optimisti, mai increzatori si chiar mai curajosi.

dreamstime_xxl_36479835

Nu ti s-a intamplat niciodata sa simti o pofta de viata grozava atunci cand imbratisezi persoana iubita? Sau sa te simti brusc incarcat de energie dupa o vorba tandra sau un moment deosebit petrecut impreuna? Este efectul iubirii!

Un sentiment atat de complex, iubirea a starnit chiar si curiozitatea cercetatorilor care si-au dorit sa studieze efectele masurabile ale acestui sentiment asupra organismului. Astfel, numeroase cercetari arata faptul ca o relatie armonioasa de cuplu contribuie la un sistem imunitar mai putenic, facandu-ne, practic, mai sanatosi. In plus, studiile au aratat ca iubirea are si efect analgezic. Diferite experimente au demonstrat faptul ca, in situatii similare, persoanele care au fost tinute de mana de persoana iubita au resimtit mai putina durere decat cei care nu au fost insotiti de partener.

Un sentiment atat de minunat, iubirea merita, desigur, o zi de sarbatoare doar a sa! Aceasta isi are originile in Imperiul Roman, cand legenda spune ca un preot pe nume Valentin indraznea sa oficializeze casatorii pe ascuns, in ciuda legilor imparatului, riscandu-si astfel viata. Curajul sau si dorinta sa de a uni vietile iubitilor a ramas in istorie, dand nastere, ani mai tarziu, la ceea ce astazi numim Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor.

Iubirea ne ofera, intotdeauna, cel mai de pret dar: un tovaras de incredere, pe viata. Sa profitam asadar de aceasta ocazie si sa ne aratam, inca o data, iubirea fata de persoana iubita prin gesturi de recunostinta si chiar mici suprize. Avem atatea optiuni: un mic dejun in doi, o declaratie emotionanta sau chiar un cadou care ii aduce bucurie.

Alege sa fii fericit si daruieste iubire in fiecare zi!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *