Ce culori pui in farfurie? (2)

Se spune despre persoanele care aleg sa poarte rosu ca au o personalitate puternica si sunt pline de vitalitate si pofta de viata. Aceleasi lucruri pot fi spuse si despre alimentele naturale de culoare rosie, o categorie de alimente deosebit de atragatoare datorita pigmentului intens, dar si hotarate sa ofere multiple beneficii sanatatii noastre.

rosii

Sa ne imaginam, asadar, ca, pe scena alimentatiei sanatoase, defileaza fructe si legume rosii care abia asteapta sa ne prezinte calitatile lor nutritive extraodinare:

  • Rosiile sunt bogate in licopen, un compus ce nu doar ca le da tomatelor culoarea rosie caracteristica, ci este si asociat cu un risc scazut de cancer de prostata. In plus, rosiile contin vitamina C, potasiu, acid folic, fibre si antioxidanti care intaresc sistemul imunitar, combat depresia si protejeaza pielea.
  • Desi cei mai multi dintre noi le consumam vrajiti de gustul lor dulce si delicios, capsunile au si multe alte beneficiimai putin vizibile la prima vedere sau… gustare. Spre exemplu, datorita continutului ridicat de magneziu, calciu, potasiu si vitamina C, eleajuta la sanatatea si dezvoltarea sistemului osos. In plus, stiai oare ca aceste fructe deosebit de dragalase previn aparitia cariilor? Desi marul este vedeta atunci cand vine vorba de sanatatea orala, veti fi suprinsi sa aflati ca nici capsunile nu sunt cu mult mai prejos!
  • Mana sus cine abia asteapta sa apara pe piata pepenele rosu! Daca acesta ar avea o eticheta, la sectiunea ingrediente am regasi: fibre, proteine, Vitaminele A, C, D, E, B6 si B12, niacina, tiamina, fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc si potasiu, iar la capitolul calorii, numai 30 la fiecare suta de grame! Astfel, nu este de mirare ca pepenele rosu este recomandat in curele de slabire. In plus, acesta trateaza infectiile si previne aparitia pietrelor la rinichi, tocmai pentru ca este un mijloc ideal de hidratare in lunile toride de vara!
  • Stiati ca varza rosie este de circa 8 ori mai bogata in vitamina C decat varza alba? Datorita acestui fapt, varza rosie este foarte eficienta in a preveni racelile, dar si infectiile pulmonare si urinare si reface flora tubului digestiv. In plus, datorita pigmentilor sai puternici, varza rosie impiedica dezvoltarea virusilor gripali, herpetici si hepatici.
  • Fasolea rosie are un continut bogat in vitaminele B1 si K, omega 3 si omega 6, fiind o sursa extraordinara de energie pentru organism. Continutul sau extrem de hranitor o face o alternativa excelenta si adesea mult mai sanatoasa pentru carne. Fasolea rosie intareste sistemul muscular, combate anemia, miscoreaza colesterolul si stimuleaza memoria.
  • Originare din Orientul Mijlociu, Goji sunt considerate fructele cu cea mai mare densitate nutritionala din lume si, desi pare greu de crezut, sunt inrudite cu rosiile, cartofii, vinetele si piperul. Renumele lor se datoreza actiunii puternic antiinflamatoare si antifungice si, mai ales, faptului ca au un impact semnificativ asupra longevitatii. De asemenea, ele amelioreaza durerile de spate, imbunatatesc vederea, combat starile de ameteala si imbunatatesc functia renala. Ia-ti portia zilnica de energie cu sucul de goji, combinat cu mere, pere si cireste negre din suplimentul alimentar Life Impulse cu Goji!

Cu o asa distributie, este greu de hotarat cine merita premiul cel mare pentru sanatatea din mancare. Este insa mult mai usor sa ne dam seama ca, luand decizia sa includem cat mai multe fructe si legume rosii in alimentatia, organismul nostru va avea doar de castigat. Ramane, atunci, o singura intrebare: tu ce aliment natural de culoare rosie preferi/alegi?

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *