Rețetă de primăvară!

Unul dintre cele mai drepte îndemnuri ale timpului prezent este a învăța să mâncăm sau să ne alegem hrană în funcție de anotimp. Să nu vrem iarna roșii, ori vara cozonaci, să învățăm a consuma ce natura din jur oferă, iar omul gospodar știe să-și adune în cămară. Aceasta poate fi una dintre problemele ce pot crea un dezechilibru continuu în mediul natural, dacă nu vom reuși o bună gestionare și cumpătare a hranei.reteta_primavaraDacă-i primăvară, este verde și este soare! Vin către voi cu câteva îndemnuri, vă reamintesc despre obiceiuri pe care ar fi tare bine să nu le uitați…

Fuga prin piețe, să vedeți câtă prospețime și cât verde vă așteaptă. Clorofila din frunzele verzi apărute primăvara, ”schimbă sângele”, cum spune o vorbă românească din bătrâni. Spanac, leurdă, măcriș, ștevie – toate să vă fie hrană, fie în salate crude, fie gătite. Ciorba de leurdă, ori cea și măcriș, să nu-mi spuneți că nu vă este poftă, numai când vă gândiți! Clorofila, abundența de vitamine, fierul, aminoacizii esențiali, toate vin să vă îndemne..să nu ocoliți aceste ”bombe enzimatice ale primăverii.”

Cumpărăm și  ceapa verde, ridichile sau usturoiul verde, să fie parte din salatele de la cină, ca o nevoie de detoxifiere, simplă și firească.

Acum este perioada cea mai bună pentru deparazitare de viermi intestinali, este unul dintre primii pași pe care-i fac cu pacienții, înainte de oricare alte schimbări spre sănătate. Căutați metodele naturale prin care se pot realiza aceste procedee. Și declanșarea proliferării celulei tumorale, în cercetările din ultimul an, pare a avea ceva în comun cu existența acestor paraziți…

Nevoia de a prinde viață, prospețimea și energia bună le vom câștiga prin plimbările în soarele de primăvară. Cea mai bună metodă de a obține vitamina D în organism se face tocmai prin expunerea la soare, minum 20 de minute, iar efectul este imediat simțit: se întărește sistemul imunitar, se resimte o stare de bine și ne pregătește organsimul pentru adaptarea la noua temperatură.

Peste tot o abundență de diete sau metode de detoxifiere. Este perioada cea mai bună pentru aceste procedee, pe care le puteți face și voi, foarte simplu:

  • eliminați proteina de origine animală pentru câteva zile (minim 7 zile)
  • consumați doar fructe sau sucuri din fructe, până la prânz
  • consumați multe salate din cruditățile de sezon
  • o zi pe săptămână consumați doar lichide – apă, apă cu lămâie, ceaiuri din plante, sucuri proaspete din fructe și legume
  • să aveți o atenție sporită asupra consumului mare de apă, apa cât mai alcalină, este condiția de bază în realizarea oricărui proces de detox.

Cum se clădește un sistem imunitar puternic?

Odată cu primăvara, prin consumul a tot ce-i verde, plin de prospețime, enzime și maximă energie vitală!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *