Puterea rozmarinului!

Ai observat ca, de obicei, primavara, parul tau trece printr-o perioada mai dificila, in care schimbarile de mediu isi spun cuvantul? Firul de par devine slabit, isi pierde stralucirea si poate chiar sa se ingrase mai rapid, ceea ce nu poate fi decat o grija in plus pentru tine.

24491645_sOriginar din regiunea mediteraneana, rozmarinul este un condiment cu gust minunat si cu parfum ametitor, ceea ce il face un secret nepretuit pentru multe specialitati culinare din intreaga lume. Insa, dincolo de utilizarea sa in bucatarie, acesta are si o multime de beneficii pentru sanatate. Extractul si uleiul esential de rozmarin sunt minunate pentru uz atat intern, cat si extern, pentru protejarea sanatatii pielii si a parului.

Bogata in antioxidanti, substanta principala din rozmarin este carnosolul, cu proprietati puternice antiinflamatorii si antibacteriene. Carnosolul este studiat si apreciat pentru efectele asupra radacinii firelor de par, unde actioneaza ca un intaritor si stimulant de crestere a parului.

Dintre „secretele” benefice ale rozmarinului:

  • Stimuleaza puterea de concentrare si memoria, fiind un adevarat tonic mental. In plus, alunga anxietatea, oboseala si depresia, fiind recunoscut ca un truc eficient pentru un plus de buna
  • Intensifica actiunea antioxidantilor din corp, ceea ce face organismul mai puternic in fata bolilor si infectiilor. Inhalarea uleiului esential ajuta la anihilarea radicalilor liber, acestia fiind responsabili inclusiv de aparitia bolilor de inima sau chiar a cancerului.
  • Datorita calitatilor sale antiseptice, rozmarinul combate alegriile, senzatia de rosu in gat, raceala si gripa.
  • Contine fier, calciu si vitamine, ceea ce il face extrem de hranitor pentru piele, fiind folosit adesea ca ingredient in produse cosmetice precum creme de ingrijire, produse tonice si de curatare sau masti hranitoare.
  • Stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, favorizand astfel cresterea parului si fortificarea firului de par si prevenind caderea excesiva. In plus, uleiul esential de rozmarin combate matreata si echilibreaza productia de sebum la nivelul scalpului. De asemenea, uleiul esential de rozmarin actiononeaza ca un balsam natural, lasand parul moale si stralucitor.

Foloseste noul Sampon fortifiant cu rozmarin BIO Kräuter® si bucura-te de un par puternic si rezistent, care straluceste asa cum iti doresti! Si, nu in ultimul rand…fii increzatoare in frumusetea ta!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *