De ce (sa) facem sport?

Nu mai este un secret faptul ca specialistii in sanatate, sport si nutritie din toate colturile lumii profita de orice ocazie pentru a ne recomanda un stil de viata activ, care sa sustina buna functionare a organismului, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Tu cat timp pe saptamana petreci facand miscare, fie la o sala specializata sau, pur si simplu, acasa sau in parc, oricand iti doresti? Si, mai ales, ce te indeamna sa faci miscare sau, dimpotriva, sa alegi un stil de viata mai static?

shutterstock_59471848

Better Gym Northern Greenwitch, cea mai avansata sala de fitness din punct de vedere tehnologic din Londra, a realizat o cercetare in randul abonatilor sai tocmai pentru a intelege motorul din spatele dorintei de a face sport, cu detalii specifice pentru femei si barbati. Conteaza numai imaginea corpului si modul in care arati? Cat de important este, in primul rand, sa urmezi un stil de viata sanatos pe termen lung? Iata cateva informatii scoase la lumina de acest studiu:

  • 25,4% dintre barbati insista pe exercitiile care dezvolta forta, in timp ce numai 5,2% dintre femei sunt interesate, in principal, de acest tip de exercitii.
  • 37% dintre femei si 16% dintre barbati se concentreaza pe exercitiile care ajuta la pierderea in greutate.
  • Femeile tind sa se simta intimidate de exercitiile care presupun manevrarea greutatilor, iar 47% dintre ele nu sunt deloc atrase de astfel de exercitii.
  • Barbatii dedica de 2 ori mai multe timp sportului decat femeile, insa mai putini dintre ei sunt interesati sa urmeze un stil de viata sanatos in sensul larg al cuvantului.
  • Desi mai multi barbati au o greutate ce o depaseste pe cea normala, mai multe femei considera ca au prea multe kilograme, chiar si in cazul in care sunt perfect sanatoase.

Iata care sunt beneficiile unui stil de viata activ, in materie de sanatate pe termen lung:

In cazul femeilor:

  • Micsoreaza cu 20% riscul de cancer la san;
  • Duce la un risc de diabet de tip 2 de doua ori mai scazut;
  • Reduce cu 83% riscul de osteoartrita si cu 68% riscul producerii unei fracturi de sold.

In cazul barbatilor:

  • Reduce cu 35% riscul de boli coronariene (afectiuni care afecteaza sanatatea inimii);
  • Reduce cu 30% riscul de depresie;
  • Micsoreaza cu 30% riscul de deteriorare a functiilor mintale si stimuleaza hipocampusul, zona creierului responsabila de memorie, invatare si emotii.

Daca ti-am spune ca cel putin 150 de minute (2 ore si jumatate) de sport in fiecare saptamana pot duce la prelungirea vietii cu 3 pana la 7 ani, timp in care te poti bucura de cei dragi si de lucrurile care te fac fericit, ai fi mai motivat sa faci sport? Atunci poti sa incepi cat mai curand, pentru ca este adevarat!

Articol scris de,
Oana Petrescu, Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *