Fara pete pigmentare!

Odata cu trecerea timpului, pielea isi poate pierde o parte din calitatile sale naturale: fermitatea, nivelul optim de hidratare sau vitalitatea. Pe masura ce trec anii peste noi, observam modificari din ce in ce mai mari la nivelul aspectului pielii si, de multe ori, chiar si schimbari la nivelul nuantei naturale cu care eram obisnuiti.  Una dintre cele mai mari si mai vizibile probleme in acest sens sunt petele pigmentare, ce apar ca efect al:

  • Temperaturilor extreme, ce favorizeaza productia in exces de melanina. De aceea, pigmentarea poate aparea nu doar ca urmare a expunerii la soare, dar si ca efect secundar al caldurii excesive.
  • Unor medicamente. Se recomanda, deci, mare atentie la prospect – anumite medicamente pot avea acest efect secundar daca sunt folosite indelungat.
  • Anumitor rani. Petele pot aparea in cursul procesului de vindecare a unor traumatisme minore.
  • Stresului prelungit. S-a observat ca celulele responsabile de productia de melanina pot fi destabilizate in anumite perioade de presiune emotionala, punand, astfel, zbuciumul tau interior pe tapet, cum s-ar spune.

Vestea buna este ca nu este totul pierdut! Cu cateva trucuri si obiceiuri sanatoase, iti poti ajuta pielea sa-si pastreze aspectul tanar si uniform:

  1. Evita expunerea directa la soare. Iar aici nu este vorba numai de zilele pe care le petreci la plaja, atunci cand, desigur, este absolut vital sa folosesti produse de protectie solara de incredere. Daca iti doresti sa faci lucrurile ca la carte si sa iti protejezi pielea tot timpul, ar fi indicat sa incepi sa folosesti o crema cu SPF ori de cate ori iesi din casa. Si nu lasa norii sa te pacaleasca – nu iti asigura nicio protectie, razele UV trecand cu usurinta prin ei pentru a-ti afecta direct pielea.
  2. Ai grija la alimentatie. O multime dintre produsele disponibile astazi in supermarketuri contin substante cu care organismul nu se impaca tocmai bine. Incearca, pe cat posibil, sa eviti alimentele super-procesate si alege, in schimb, sa te bucuri de legume verzi – spanacul, urzicile, sparanghelul, coriandrul si alte legume asemanatoare sunt extrem de bogate in antioxidanti, dar si in vitamina A, esentiala pentru sanatatea pielii.
  3. Bea apa. Un organism hidratat inseamna o piele hidratata, iar consumul cantitatii corecte de apa asigura eliminarea toxinelor care se acumuleaza in organism si inclusiv in piele.
  4. Fii loiala ritualurilor zilnice de igiena. Indeparteaza intotdeauna machiajul seara, inainte sa adormi, si curata-ti cu atentie tenul si dimineata, inainte de aplicarea machiajului. De asemenea, ar fi ideal sa eviti sa folosesti apa prea fierbinte pe pielea ta, caci aceasta poate afecta fermitatea tesuturilor.
  5. Foloseste produse speciale pentru diminuarea petelor pigmentare. Alege cea mai buna optiune pentru pielea ta: crema de fata pentru estomparea petelor cauzate de varsta de la Biotissima® este un produs certificat BIO, care foloseste ingrediente active de ultima generatie. Rezultatele sale sunt dovedite: testele clinice arata diminuarea suprafetei petelor cu pana la 63,4% dupa 42 de zile de folosire.

Ai grija de pielea ta la orice varsta!

Articol scris de,
Oana Petrescu,

Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *