Cum sa obtii un bronz sanatos si de durata?

Daca e vara, atunci e timpul pentru vacante pe malul marii! Razele calde ale soarelui, briza racoritoare a marii, nisipul fin sub talpi si zambetele luminoase ale celor dragi alcatuiesc definitia fericirii în lunile urmatoare. De altfel, stiai ca atunci cand stai la plaja, nivelul de serotonina din organism creste, iar tu te simti mai fericita? In plus, exista un motiv intemeiat pentru care specialistii  ne incurajeaza sa profitam de zilele calduroase si sa mergem la plaja: razele soarelui contribuie la asimilarea vitaminei D, esentiala pentru sanatatea organismului.

Tot specialistii sunt, insa, cei care ne avertizeaza cu privire la pericolele radiatiilor ultraviolete. Astfel, daca vrei sa te bucuri linistita de soare, dar si de  un bronz intens si  sanatos, ti-am recomanda sa citeste urmatoarele  trucuri salvatoare.

Inainte de toate, foloseste produs cu un factor de protectie adaptat nevoilor pielii tale si aplica-l, fara exceptie, la fiecare doua ore. Daca pielea ta este, in mod natural, deschisa la culoare, alege cu grija un produs care sa iti ofere o super-protectie impotrivaradiatiilor UV si sa te fereasca de arsuri. Daca, din contra, pielea ta este inchisa la culoare, cel mai probabil nu te-ai confruntat cu arsuri provocate de soare, ci, dimpotriva, te numeri printre acele persoane norocoase care se bronzeaza cu usurinta. In acest caz, poti folosi cu incredere uleiul de plaja cu ulei de argan bio, de la Kräuter®, cu  SPF 15, pentru un bronz intens. Cand vine vorba de cei mici, insa, lucrurile sunt cat de se poate de clare: pielea lor sensibila are nevoie de un SPF de nadejde.

shutterstock_1417241593 PASI SIMPLI pentru un bronz sanatos, cu protectie adecvata impotriva razelor solare:

Primul pas: Determina-ti tipul de piele

  • Persoana extrem de sensibila la soare  – tipul A: individ cu pielea de culoare alb – laptos, cu pistrui, par roscat sau blond deschis, pete de roseata abundente
  • Persoana sensibila la soare – tip B – individ cu pielea alba cu putini pistrui, par blond sau saten deschis, deseori cateva pete de roseata.
  • Persoana cu piele intermediara – tip C – individ cu pielea alba fara pistrui, par saten, castaniu deschis
  • Persoana cu piele destul de rezistenta – tip D – individ cu pielea mata, par brun sau negru
Pasul doi: Alege protectia potrivita in functie de tipul de piele
  • tip piele A: protectie mare SPF 30 – 50 + UVA
  • tip piele B: protectie medie SPF 15 – 25 + UVA
  • tip piele C: protectie scazuta SPF 6 -10 + UVA
  • tip piele D: protectie scazuta SPF 6 -10 + UVA
  • copii cu varsta peste 1 an: protectie foarte mare SPF 50+ + UVAAtentie: Copii cu varsta sub 1 an nu trebuie expusi niciodata direct la soare!
Pasul trei: Masuri de protectie impotriva radiatiilor solare:
  1. Exfoliaza-ti pielea cu regularitate. Bronzul este reactia pielii la razele soarelui. Prin exfoliere, indepartezi startul superficial de piele si eviti ca acesta sa blocheze razele. In plus, aceasta este calea sigura catre un bronz uniform.
  2. Mentine-ti pielea hidratata si catifelata. Inainte sa mergi la plaja, in seara dinainte, aplica cu generozitate o crema hidratanta, care inmoaie pielea. In plus, nu uita ca nivelul de hidratare a pielii depinde si de cata apa consumi. Vara pierzi mai multa apa prin transpiratie, asadar ai nevoie sa bei constant apa pe durata zilei pentru a evita deshidratarea. Un pahar de 250ml la fiecare doua ore este strategia ideala!
  3. Pe plaja, schimba-ti pozitia la fiecare 15-30 de minute. Oricat de relaxant si tentant ar putea parea, evita sa adormi pe plaja. Risti ca soarele sa bata doar pe o pate a corpului pentru prea mult timp si, astfel, se te alegi nu numai cu un bronz inegal, ci si cu arsuri solare.
  4. Protejeazati ochii. Nu numai pielea are nevoie de protectie impotriva radiatiilor UV, ci si ochii. Alege un model de ochelari de soare care-ti complimenteaza chipul, foloseste o palarie un boruri largi sau, pur si simplu, tine-i inchisi atunci cand stai intinsa.
  5. Fa un dus imediat ce te intorci de la plaja. Astfel, inlaturi produsele ramase pe piele, precum si nisipul cu care te-ai intors de la plaja si ii permiti pielii sa respire in voie. Nu uita sa aplici apoi crema hidratanta.
  6. Uita-te la ceas. Este cumva o ora de varf, la care specialistii ne indeamna sa evitam sa stam la plaja? Atunci este timpul sa intrerupi sesiunea de bronzare.

Acum, ca am trecut in revista toate cele necesare pentru un bronz frumos si sanatos, nu-ti mai ramane decat sa-ti faci planul de vacanta si, de ce nu, chiar bagajul! Vara a venit!

Articol scris de,

Oana Petrescu,
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *