5 motive pentru oboseala care persista!

Ti s-a intamplat vreodata sa ai perioade in care sa nu mai reusesti sa scapi de senzatia continua de oboseala? Te-ai intrebat, in astfel de momente, ce ai putea face ca sa iti recapeti tonusul si energia? Iata cateva dintre aspectele care pot fi vinovate pentru starea de „sfarseala” care persista:

shutterstock_271867040

  1. Uiti sa iei micul dejun. Acesta este prima masa a zilei si nu degeaba spun specialistii ca este si cea mai importanta. Micul dejun ii permite organismului sa isi faca rezerve de energie si, astfel, sa porneasca cu dreptul intr-o noua zi. Important este sa alegi alimente simple si sanatoase, precum iaurt simplu, cereale neprocesate, oua, branza, tofu sau legume si sa ocolesti acele alimentele despre care stii ca iti pot crea disconfort si dezechilibre gastrice.
  2. Consumi fast food. Din lipsa de timp, ni se intampla adesea sa fim tentati sa facem concesii atunci cand vine vorba de masa de pranz. Alimentatia de tip fast food este, insa, foarte saraca in nutrienti, iar principalul sau efect este acela de a incetini organismul, care se straduieste din greu sa o digere.
  3. Uiti sa bei apa. Dupa cum stii deja, organismul tau este, in mare parte, alcatuit din apa. Atunci cand aportul de apa este insuficient, sangele devine mai gros, inima este suprasolicitata, nutrientii ajung mai greu la celule, iar rinichii retin mai mult timp apa care a ajuns la ei pentru a se pregati pentru cazul in care aceasta va continua sa intarzie sa apara. Pentru o stare generala buna, pastreaza-ti organismul hidratat, consumand cel putin 2l de apa in fiecare zi.
  4. Te consumi prea mult. Grijile, stresul, teama ca lucrurile nu vor iesi asa cum iti doresti si alte alte sentimente de anxietate consuma din energia de care dispune organismul. Desigur, nu poti evita stresul in totalitate, insa este bine sa-ti inveti mintea sa isi gaseasca mai repede linistea, ajutandu-te astfel sa rezolvi ceea ce ti-ai propus si sa eviti un consum psihic ce te-ar putea epuiza.
  5. Suferi de anemie. Aceasta afectiune presupune un deficit de fier din organism si se manifesta prin paloare, astenie, apatie si oboseala aparuta chiar si dupa un efort redus. Ai grija sa consumi alimente bogate in fier pentru a evita aceasta situatie: carnea rosie, tofu si legume cu frunze verzi.

Pune oboseala pe fuga si cu ajutorul Life Impulse® Noni Tahitian BIO, suplimentul alimentar care revitalizeaza corpul si mintea. Produsul contine extract bio de Noni, un fruct exotic care combate stresul si oboseala, avand totodata efect imunostimulent, antioxidant, antibacterian si energizant. Fructul de Noni previne actiunea radicalilor liberi si imbatranirea prematura, regland, in acelasi timp, ritmul biologic si somnul.

Bucura-te de fiecare zi cu o pofta de viata de neoprit!

Articol scris de,

Oana Petrescu,
Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *