Curiozitati despre zambet!

Ai observat ca este de ajuns sa rostesti cuvantul „zambet” si deja iti vine sa zambesti? Acest lucru se intampla pentru ca zambetul este, mereu, un gest incarcat cu o puternica energie pozitiva, pe care oamenii din intreaga lume il inteleg. De altfel, stiai ca zambetul este cea mai recognoscibila expresie faciala? El poate fi identificat de la o distanta de aproape 100 de metri. Iata, in continuare, si alte curiozitati la fel de interesante legate de zambet.

shutterstock_178705469_happy-familyCercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au identificat 19 tipuri de zambete, pe care le-au incadrat apoi in doua categorii: zambete de tip social, politicoase, care angreneaza mai putini muschi faciali, si zambete sincere, care folosesc mai multi muschi de pe ambele parti ale chipului.

Un studiu realizat de Orbit, marca de guma de mestecat, la nivel mondial, a aratat faptul ca 69% dintre oameni considera ca femeile sunt mai atragatoare daca zambesc decat decat daca sunt machiate. Ce dovada mai buna ca zambetul emana o frumusete si o energie pozitiva irezistibila?

Un alt lucru interesant este ca se pare ca ne nastem hotarati sa zambim! In primele luni de viata, principala preocupare a bebelusilor este sa creasca. De aceea, tot ce fac ei este sa doarma si sa se hraneasca, pentru a furniza organismului conditiile favorabile unei dezvoltari sanatoase. Specialistii sunt de parere ca zambetul adevarat la bebelusi se intampla la varsta de 4-6 saptamani, atunci cand acestia sunt treji. Micutii insa zambesc adesea si in somn, inca din primele zile de viata.

Marianne LaFrance, cercetator la Universitatea Yale din SUA, a descoperit ca, in viata de zi cu zi, femeile zambesc mai mult decat o fac barbatii, o constanta care se pastreaza in majoritatea tarilor lumii. Exceptia are loc atunci cand femeile si barbatii ocupa aceeasi pozitie la serviciu sau acelasi rol social – in aceste cazuri, statutul dicteaza comportamentul persoanelor, iar diferentele de gen cand vine vorba de zambete dispar.

Ai cumva zile in care norisorul gri de deasupra capului nu vrea in niciun chip sa dispara? Psihologii spun ca atunci cand nu ai o stare prea buna, solutia este sa zambesti. Daca zambesti, chiar si fortat, acesta trimite o serie de semnale catre creier, „obligandu-l” sa se simta mai bine.

Zambeste cat mai mult, caci se pare ca ai numai de castigat! 🙂

Articol scris de,
Elena Boeru
Online & Communication Specialist

 

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *