Dieta si vitaminizare cu pepene rosu!

Vara iti doresti sa fii in forma si sa arati cat mai bine in tinutele tale preferate. De aceea, in aceasta perioada acorzi o atentie deosebita alimentatiei, alegand cu o mai mare grija ce pui in farfurie. Din fericire, vara, pietele sunt invadate de fructe viu colorate. Pline de vitamine si extrem de delicioase, ele sunt ideale pentru silueta. Dintre acestea, cel mai racoritor este, de departe, pepenele rosu.

In Statele Unite, de exemplu, pepenele rosu este atat de apreciat, incat iulie este recunoscuta ca fiind luna pepenelui rosu in toata tara. Acest fapt se datoreaza atat faptului ca pepenele este reprezentativ pentru vara, cat si faptului ca iulie este luna in care productia de pepeni atinge pragul maxim.

smoothie_watermelon

Iata numai cateva motive pentru care sa te bucuri de acest fruct de oricate ori ai ocazia in aceasta vara:

  1. Pepenele rosu contine mai mult licopen decat rosiile. Licopenul este un carotenoid cu efect puternic antioxidant, care da fructelor si legumelor acel pigment roz sau rosu apetisant. Studiile au demonstrat faptul ca licopenul inhiba celulele canceroase, blocheaza actiunea radicalilor liberi si previne afectiunile cardiovasculare.
  2. Pepenele rosu stimuleaza vederea. El este bogat in beta-caroten, substanta ce este transformata in vitamina A in organism. Astfel, pepenele rosu previne degenerarea muschilor oculari si a vederii pe timp de noapte. In plus, vitamina A protejeaza pielea, oasele si tesuturile moi.
  3. Pepenele rosu lupta impotriva grasimii. Acest beneficiu se datoreaza unei alte substante valoroase – citrulina – care actioneaza prin reducerea grasimilor acumulate in organism. In plus, el contine numai 30 de calorii la fiecare 100g!
  4. Pepenele rosu functioneaza ca un diuretic natural, fiind, astfel, o mana cereasca pentru rinichi si pentru ficat. Pepenele contine circa 93%-95% apa, prevenind astfel dezhidratarea si inlocuind rapid pierderile de saruri minerale eliminate odata cu transpiratia in exces in zilele toride de vara. Specialistii recomanda persoanelor care sufera de afectiuni ale cailor urinare sa consume circa doua kilograme de pepene pe zi. In plus, pepenele contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, fiind util atat in cazul afectiunilor hepatice cronice, cat si in cazul intoxicatiilor alimentare sau medicamentoase.

Vrei sa te bucuri de gustul si calitatile pepenelui si sa iti si modelezi silueta? Savureaza zilnic 1-2 portii de smoothie cu totul si cu totul delicios, preparand o reteta speciala: ameseteca in blender o lingura (5-6 g) de pulbere Vegan – Green Smoothie Meal Balance® – Vitaminizare si 400g de pepene rosu, proaspat taiat. La sfarsit adauga cateva capsuni delicioase.
Rezultatul? O batura racoritoare si sanatoasa perfecta pentru zilele toride de vara.

Se pare ca si Mark Twain, celebrul scriitor america, a fost cucerit de gustul acestui fruct minunat. „Dupa ce ai gustat pepenele rosu, ai aflat ce mananca ingerii”, obisnuia sa spuna el.

Articol scris de,

Oana Petrescu
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *