Sanatatea ochilor vs. ecranul calculatorului!

Ti s-a intamplat vreodata ca, dupa mai multe ore petrecute in fata calculatorului sau a laptop-ului, sa ai tulburari de vedere, sa te confrunti cu dureri de cap sau chiar sa nu te poti odihni peste noapte? Aceste simptome sunt regasite atat in cazul adultilor al caror loc de munca implica lucrul constant la calculator, precum si in cazul persoanelor, inclusiv copii, care petrec foarte mult timp in fata calculatorului, se joaca foarte des jocuri video sau abuzeaza de telefoanele inteligente si de alte dispozitive asemanatoare.

37877037 - working at home allow me for flexible working

Asadar, care sunt simptomele care trebuie sa iti dea de gandit?

  • Vederea incetosata: nevoia sa te concetrezi puternic pentru a putea vedea clar.
  • Vederea dubla: privesti spre un obiect si pare ca mai vezi unul asemenea alaturi de acesta.
  • Senzatia de ochi uscati sau ochii rosii: uneori, acestea pot fi insotite si de o senzatie de mancarime.
  • Senzatia de iritare la nivelul ochilor – pe care o poti calma numai cu ajutorul picaturilor speciale.
  • Durere de cap: aceasta apare la scurt timp dupa ce te asezi in fata calculatorului si dureaza chiar si pentru o perioada dupa ce te opresti.

Daca te confrunti cu unul sau mai multe dintre aceste simptome, atunci este posibil sa suferi din cauza sindromului privitului la calculatorCVS (in engleza: Computer Vision Syndrome). Acest sindrom nu afecteaza ireversibil sanatatea ochilor, multumita capacitatii extraordinare a organismului de a se proteja si de a se adapta la schimbarile care pot avea loc in jurul sau. Cu toate acestea, CVR iti poate cauza un real disconfort, impiedicandu-te adesea sa te concentrezi eficient sau chiar sa te odihnesti asa cum ti-ai dori.

Care este solutia?

Ai auzit de regula 20-20-20? O poti aplica pentru a-ti proteja vederea, chiar daca locul tau de munca presupune lucrul exclusiv la calculator. Fa o scurta pauza la fiecare 20 de minute petrecute in fata laptop-ului/calculatorului si priveste pentru 20 de secunde la o distanta de cel putin 6 metri (distanta este de 20 de picioare; 1 picior = 0,3048 metri) de tine. Tot pentru protejarea vederii, iti recomandam Life Impulse® Sure Sight cu agave BIO, care imbunatateste microcirculatia la nivelul ochilor si previne procesle degenerative. Produsul este un cocktail de afine, morcovi, coacaze negre si vitamine, care combate radicalii liberi si lupta pentru mentinerea sanatatii ochilor.

Adevarata calatorie pentru descoperire nu consta in a cauta noi si noi peisaje, ci in a vedea lucrurile cu alti ochi. (Marce Proust)

Articol scris de,
Elena Boeru, Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *