Un super-exercitiu pentru un corp tonifiat!

Deja nu mai este un secret faptul ca o silueta armonioasa este rezultatul unei combinatii care nu da niciodata gres: alimentatia sanatoasa si echilibrata, alaturi de un stil de viata activ. Daca atunci cand alegi ce pui in farfurie trebuie sa tii cont de vitaminele si nutrientii necesari pentru consumul zilnic de energie, cand vine vorba de miscare, optiunile sunt nelimitate. Iar dintre acestea, unele sunt cu adevarat remarcabile!

Super-exercitiul

Ai aflat deja despre „plansa”? Acesta este considerat unul dintre cele mai eficiente tipuri de exercitii statice, in care te folosesti numai propria masa musculara pentru a-ti tonifia rapid corpul. Acest exercitiu angreneaza simultan o multitudine de grupe de muschi: muschii bratelor, ai spatelui, fesierii, muschii abdominali, muschii spatelui si pe cei ai picioarelor. Practic, plansa este un exercitiu complet!

Care sunt avantajele plansei?

  • Stimuleaza arderea grasimilor de pe abdomen, intrucat lucreaza toate cele patru subdiviziuni ale muschilor abdominali.
  • Imbunatateste postura (atentie sa fie executat corect!) – exercitiul lucreaza, in special, muschii abdominali si muschii lombari, care sustin coloana.
  • Diminueaza, astfel, si riscul aparitiei durerilor la nivelul coloanei vertebrale.
  • Contribuie semnificativ la conturarea si tonifierea muschilor intregului corp.
  • Imbunatateste echilibrul.
  • Mareste rezistenta la efort.
  • Imbunatateste functionarea intregului metabolism.
  • Indeparteaza tensiunea acumulata si te ajuta sa te relaxezi.39238958 - slim fitnes young girl with ponytail doing planking exercise indoors at home gymnastics.

Cum sa efectueaza corect?

Pentru a obtine maximum de beneficii de pe urma acestui exercitiu, principala conditie este aceea de a-l executa corect. Pozitia de plansa este asemanatoare cu cea de flotare, diferenta fiind aceea ca te sprijini pe coate (si pe varfurile picioarelor), si mentii corpul nemiscat. Coatele trebuie sa fie situate exact sub umeri, iar bazinul si coloana trebuie sa ramana pe linie dreapta cu umerii si cu calcaiele – nu o linie curbata in jos, spre podea, sau una care sa deseneze o bolta. In plus, este important sa mentii abdomenul incordat!

Marele secret al acestui exercitiu este acela ca el este mult mai dificil decat pare. Te asiguram insa ca este o provocare ce merita efortul! Important este sa cresti treptat durata de mentinere a plansei. Incepe cu maximum 20 de secunde si incearca sa cresti cu cate 15 secunde dupa fiecare 2-3 zile. Dupa fiecare 5-6 zile de exercitiu, fa o zi de pauza si reia in ziua urmatoare cu durata ultimului exercitiu. In mai putin de o luna rezultatele te vor surprinde! Nu uita sa pastrezi, in continuare, o alimentatie echilibrata!

Articol scris de,

Oana Petrescu, Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *