Cum ne hranim toamna pentru un ten frumos si sanatos?

Ai ajuns la piata in ultimele saptamani? Oferta de alimente de sezon este tot mai bogata, ceea ce inseamna ca poti gasi, pe taraba sau la raft, tot mai multe vitamine si minerale in stare naturala. Nu degeaba toamna este renumita pentru darnicia sa: ea iti ofera o larga varietate de legume si fructe proaspat culese, cu gust plin si delicios.

17888157 - young happy smiling woman with plate of fruits, outdoors

Este cunoscut faptul ca alimentatia joaca un rol esential pentru sanatatea organismului, in general, precum si pentru sanatatea si aspectul frumos al pielii, in mod particular. Asadar, ce trebuie sa consumi in aceasta perioada pentru a avea un ten luminos si o piele hidratata?

Mere. Fara o denumire exotica si intimidanta, dar cu o valoare nutritionala remarcabila, merele sunt unele dintre cele mai hranitoare optiuni pentru gustarea dintre mese. Ele au un continut bogat de vitamina C, care mentin fermitatea si supletea pielii, avand totodata un efect anti-aging deloc de neglijat.

Dovleac. Bogat in fibre si cu un continut caloric redus, acesta este o optiune dulce si versatila, care detine o super-putere apreciata de catre persoanele care tin la silueta: el face ca pofta de mancare sa se lase asteptata. Dovleacul contine betacaroten, substanta naturala ce normalizeaza secretia de uleiuri proprii pielii si combate inflamatiile si acneea.

Seminte de dovleac. Consumate in stare cruda, ele isi pastreaza toate proprietatile hranitoare. Semintele de dovleac contin o cantitate mare de zinc, mineral ce stimuleaza regenerarea celulelor pielii si formarea fibrelor noi de colagen.

Sfecla. Rosie, alba, roz sau portocalie, sfecla este un aliment de sezon care iti ofera o multime de posibilitati de consum. Ea contine o impresionanta colectie de vitamine si minerale, care include: potasiu, magneziu, fier, fosfor, fibre, vitaminele A, B si E, betacaroten si acid folic. In plus, sfecla este bogata in antioxidanti ce reduc inflamatiile de la nivelul pielii si tin ridurile la distanta.

Struguri. Acestia reprezinta un candidat redutabil la titlul de “cel mai dulce si delicios rasfat de toamna”. Te bucuri de nenumarate soiuri cu miros si gust aromat si ai parte nutrienti de cea mai buna calitate: vitamina K, vitamina C si antioxidati, precum si resveratrol, o substanta ce protejeaza elasticitatea si aspectul tanar al pielii.

Datorita proprietatilor sale hranitoare, extractul de struguri s-a dovedit a fi un ingredient extrem de eficient si in compozitia produselor cosmetice! Foloseste crema hidratanta, cu ulei din sambure de struguri si galbenele BIO, de la Kräuter®, o formula naturala care ii reda pielii elasticitatea si stralucirea, protejand-o de factorii daunatori. Crema are efect regenerant si lasa pe piele o senzatie minunata de catifelare.

Articol scris de,
Elena Boeru, Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *