Scapa de stres cu ajutorul aromaterapiei

shutterstock_114240661Ti s-a intamplat vreodata sa treci prin experiente si perioade care te-au incarcat peste masura, pana in punctul in care ai simtit un nivel coplesitor de stres? In prezent, stresul este considerat unul dintre principalii factori care afecteaza calitatea vietii si care favorizeaza adesea aparitia bolilor.

Situatiile stresante fac parte insa din rutina zilnica – nu le putem evita in totalitate. Specialistii au identificat un anumit tip de stres, numit “eustres”, care reprezinta o incarcatura emotionala moderata, cu efect pozitiv asupra actiunilor si performantelor tale.

De regula, prezenta sa determina cresterea nivelului de adrenalina si de endorfine celebrale, care declanseaza bucurie, surpriza placuta, sentimentul de victorie si o serie de alte emotii pozitive.

Cealalta categorie de stres – “distresul” – se situeaza la polul opus. Acesta se instaleaza atunci cand presiunea emotionala negativa resimtita este mult prea puternica sau atunci cand au loc anumite experiente traumatice.

Distresul paralizeaza adesea gandirea clara si se poate reflecta si la nivel fizic, prin oboseala accentuata, depresie, stari de anxietate, dureri de cap, tensiune musculara prelungita si alte simptome fizice suparatoare sau chiar prin aparitia bolilor.

O alta clasificare a tipurilor de stres include urmatoarele trei categorii:

  • Stresul acut, resimtit in urma unor evenimente care, desi pot fi scurta durata, pot avea un impact pe termen lung atunci cand sunt puternice;
  • Stresul episodic, care apare in urma unor evenimente de scurta durata si care se refera la situatiile comune cu care ne putem intalni zi de zi (de exemplu, un incident minor la serviciu, graba de a prinde autobuzul la timp etc);
  • Stresul cronic, care se refera la o stare de stres continua si care persista o perioada lunga de timp.

Una dintre cele mai eficiente metodele de alungare a stresului si refacere a organismului este aromaterapia, cu radacini in istoria antica. Civilizatiile vechi foloseau uleiurile esentiale in scop terapeutic, spiritual, pentru igiena personala si chiar in cadrul unor anumite ritualuri.

Astazi, aromaterapia reprezinta o cale eficienta si deosebit de placuta pentru tratamentul si preventia bolilor, cu ajutorul uleiurilor esentiale, care:

  • reduce starile de anxietate si depresie
  • reface rezervele de energie ale organismului
  • grabeste procesul de vindecare
  • indeparteaza durerile de cap
  • combate insomnia
  • imbunatateste circulatia si digestia

Te poti bucura de efectele aromaterapiei, cu Kit-urile AromaTherapie de la Kräuter® si sa-ti creezi propriul tau spatiu de relaxare, oaza ta de bine, chiar la tine acasa! Acestea includ uleiuri esentiale de Lavanda BIO (cu efect calmant), Lamaie BIO (cu efect energizant), Eucalipt (cu actiune antigripala), Gardenia (care favorizeaza relaxarea organismului) si Pin silvestru (cu efect revigorant).

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *