5 greseli care iti afecteaza parul fara sa stii!

Te simti mai frumoasa si mai increzatoare in fortele proprii atunci cand parul tau este bogat si stralucitor. De aceea, folosesti produse care il curata delicat si il hranesc in profunzime. Este oare suficient pentru a avea un par rezistent si sanatos? Specialistii in ingrijirea parului atrag atentia asupra unor greseli care pot afecta sanatatea parului:

Folosesti o perie de par prea deasa si prea rigida pe parul ud. Firul de par este cel mai fragil imediat dupa spalare. De aceea, folosirea unui astfel de produs pentru periat poate sa determine ruperea firului de par. Foloseste, in schimb, o perie moale si flexibila, care descurca parul cu blandete. In plus, tine cont intotdeauna de o regula importanta: asteapta pana ce parul este uscat in proportie de 75-80% inainte de a-l peria.

shutterstock_121768588Aplici uleiul pentru par inainte de a folosi ondulatorul sau placa de par. Acest tip de produs se comporta exact ca uleiul dintr-o tigaie incinsa. Desi, pe moment, efectul poate sa fie unul spectaculos, in realitate, firul de par poate fi afectat iremediabil.

Iti descurci parul periindu-l de la radacina catre varf. Ti s-a intamplat vreodata sa se formeze „noduri” in par? In aceste situatii, sfatul specialistilor este sa perii parul prin miscari lente si repetate, incepand de la varfuri si avansand, treptat, pe lungimea parului, pana la radacina. Astfel, nu numai ca eviti ruperea firelor de par, insa protejezi parul pe toata lungimea sa.

Iti impletesti parul atunci cand este ud. Ai observat ca, imediat dupa ce iti speli parul, acesta pare mai lung decat de obicei? Explicatia este aceea ca firul de par este cu pana la 50% mai elastic atunci cand este ud. Astfel, daca alegi sa-ti impletesti parul sau sa-l prinzi strans imediat dupa spalare, pericolul este acela de a intinde firul de par dincolo de lungimea sa naturala. Aceasta presiune determina slabirea firului de par, iar de aici si pana la rupere, nu mai este decat un pas.

Nu folosesti masca pentru par. Ai ales un sampon care curata parul eficient si care este imbogatit cu ingrediente naturale, ce previn caderea parului, impiedica aparitia matretii, hranesc firul de par si ii confera volum si stralucire. Insa, pentru a anula efectele negative ale factorilor daunatori la care este expus parul zi de zi, ai nevoie de un produs ce reface stratul lipidic al firului de par, redandu-i supletea si vitalitatea. Utilizeaza masca de par regeneranta, cu ulei de masline BIO, de la Kräuter® pentru un par bogat si stralucitor, rezistent si usor de pieptanat. Produsul este recomandat pentru toate tipurile de par, fiind ideal pentru parul subtire, deteriorat si fragil.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *