Sanatate cu aroma de ghimbir!

Folosit inca dintre cele mai vechi timpuri ca artificiu culinar in prepararea unor retete exotice delicioase, ghimbirul este, totodata, una dintre plantele cu proprietati terapeutice demne de toata atentia noastra.

15479232 - ground ginger (spice) and fresh on a wooden boardGhimbirul este considerat unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Este originar din China, fiind utilizat cu precadere in bucatariile orientale. De altfel, ghimbirul a fost exportat pentru prima data in Europa din India, tara ce constituie, in prezent, cel mai mare producator de ghimbir la nivel mondial. In traducerea termenilor ce il definesc in diferite limbi, el este „piper alb” sau „radacina de piper”, cu trimitere la gustul sau iute.

Asadar, cum se explica popularitatea sa in randul celor mai eficiente metode medicinale naturale? Iata ce au scos la iveala cercetarile:

Ghimbirul are proprietati anticancerigene, multumita continutului mare de gingerol, o substanta activa cu proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si antitumorale puternice. De aceea, consumul de ghimbir ajuta la prevenirea formarii celulelor canceroase, precum si la distrugerea celor deja existente.

El atenueaza efectele sindromului de colon iritabil. Daca ti se intampla adesea sa te confrunti cu balonare, crampe, diaree sau constipatie, atunci poti apela cu incredere la ghimbir. Include-l in preparatele culinare, incepe-ti ziua cu un ceai de ghimbir sau foloseste suplimente alimentare naturale pe baza de ghimbir, iar situatia se va imbunatati semnificativ.

Ghimbirul accelereaza arderea grasimilor. Nu degeaba este asemanat cu piperul! Acel gust iute ascunde calitati imbatabile in fata depunerilor de grasime. El stimuleaza metabolismul, intensificand arderile interne, ceea ce duce la „spargerea” tesutului adipos. In plus, pofta de mancare isi face aparitia mai greu, iar aportul de calorii se reduce.

Diminueaza durerile musculare. Gingerolul actioneaza la nivelul receptorilor de la baza terminatiilor nervoase. Cercetatorii au descoperit ca acesta actioneaza direct asupra inflamatiilor locale, precum si pe intreaga zona in care este resimtita durerea.

Combate indigestia. Ghimbirul calmeaza durerile abdominale, remediaza tulburarile digestive si neutralizeaza toxinele.

Bucura-te de actiunea acestui „doctor” natural cu Life Impulse® Acai HealthyMix! Produsul contine un mix de extract de Acai, pulbere de ghimbir BIO, frunze de papaia si de papadie, ce ajuta la: protectia hepatica, o slabire sanatoasa si o buna digestie.

Permite-i hranei sa iti fie medicament si medicamentului sa iti fie hrana. (Hipocrate)

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *