Fii TU schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

Se intampla adesea sa avem parte de momente in care suntem nemultumiti sau dezamagiti de modul in care se intampla lucrurile. Ne-ar placea ca doamna functionara de la ghiseu sa fie mai amabila, ca vecinul sau colegul sa ne salute de cate ori ne intalnim, ca oamenii sa nu mai arunce ambalaje pe strada, ca toata lumea sa se aseze la coada si sa-si astepte randul, ca ceilalti sa (ne) zambeasca mai mult si sa fie mai pozitivi si asa mai departe.

13502415 - crossed his hands in the shape of a circle in the skyInsa ti s-a intamplat vreodata ca un simplu cuvant sau compliment primit de la un necunoscut sa iti schimbe total starea de spirit si sa iti faca ziua mai frumoasa? Cunosti pe cineva care a pierdut un obiect important, dar care i-a fost inapoiat apoi in stare intacta de catre un necunoscut care l-a gasit intamplator? Ai facut cuiva un bine fara sa astepti nimic inapoi?

Aceasta este frumusetea vietii: avem puterea de a-i influenta pe ceilalti, de a le darui fericire prin atitudinea, cuvintele si gesturile noastre, de a schimba lucrurile pe care ni le-am dori altfel, prin exemplul personal. Mahatma Ghandi, unul dintre cei mai remarcabili lideri din istorie, spunea, cu intelepciune: „Fii schimbarea pe care pe care vrei sa o vezi in lume”. Numele de „Mahatma“ i-a fost dat de poetul indian Rabindranath Tagore, iar termenul inseamna, in limba sanscrita, „marele suflet”. Sa ne traim, asadar, viata cu sufletul, inainte de toate, cu simplitate si cu grija egala fata de noi si fata de ceilalti.

Iti doresti ca lucrurile sa fie diferite si lumea sa fie un loc mai bun? Vestea buna este aceea ca totul poate incepe cu tine. Iata numai cateva cai:

  • Antreneaza-ti mintea sa vada mereu partea plina a paharului, nu pe cea goala, si fii recunoscator pentru tot ceea ce ai.
  • Atunci cand ajungi la locul de munca, precum si atunci cand te intorci acasa seara, intra pe usa zambind – atmosfera va fi instant una foarte placuta.
  • Spune-le celorlalti de ce ii apreciezi si gandeste-te de doua ori inainte sa faci o remarca negativa. Intr-adevar, adesea, observatiile pot fi constructive, insa conteaza enorm modul in care le spui.
  • Trateaza-i pe ceilalti asa cum iti place si tie sa fii tratat: cu deschidere, cu amabilitate si rabdare, cu grija si caldura.
  • Ofera-te sa ii ajuti pe cei din jur, apropiati sau necunoscuti, si ajuta-i cu toata inima. Nu degeaba se spune ca „dar din dar se face rai”. O fapta buna este un dar extrem de pretios.
  • Iubeste-te pe tine insuti si ai incredere in tine. Nu te indoi niciodata de faptul ca esti o persoana valoroasa, care are foarte multe de oferit!
  • Chiar daca uneori poate fi dificil, incearca sa vezi dincolo de propriile opinii si sa te pui in situatia celuilalt. Astfel, poti evita cele mai multe conflicte, nemultumiri si reprosuri si poti, intr-adevar, sa comunici cu persoana din fata ta.

Tot Ghandi este cel care obisnuia sa spuna: „Când ma cuprinde disperarea, imi amintesc ca, de-a lungul istoriei, calea adevarului si iubirii a invins mereu”.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *