5 sfaturi de ingrijire a tenului in sezonul rece

In lunile de iarna, tenul este mai sensibil deoarece e afectat de frig, vant si de schimbarile bruste de temperatura. Pentru a preveni uscarea lui si ca sa il mentii frumos si sanatos, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi simple si sa faci mici schimbari in rutina zilnica de ingrijire. Asigura-i o hidratare optima si protejeaza-l impotriva factorilor daunatori din mediu!

shutterstock_1559869161. Foloseste creme hidratante de zi si de noapte

Iarna, pielea are de suferit daca nu este hidratata corect si devine uscata, aspra si cu tendinta de inrosire. Pentru a preveni aceste lucruri, este indicat sa folosesti dimineata o crema de fata grasa pe baza de uleiuri care actioneaza ca o bariera protectoare pentru ten. Seara, aplica o crema puternic hidratanta, care sa hraneasca pielea in profunzime si sa o regenereze.

2. Aplica masti de fata hranitoare

Foloseste de 1-2 ori pe saptamana o masca de fata care sa previna deshidratarea tenului si sa il mentina catifelat si luminos. Alege mastile cu ingrediente 100% naturale, care sa regenereze si sa mentina sanatatea tenului.

Exfoliaza-ti tenul mai rar, nu mai mult de 2-3 ori pe luna,  ca sa eviti indepartarea uleiurilor naturale de la nivelul pielii si sa previi uscarea ei. Alege un exfoliant bland, care indeparteaza celulele moarte si iti hidrateaza tenul.

3. Nu uita sa-ti protejezi buzele

Pielea buzelor este foarte sensibila si se crapa usor. Foloseste un balsam de buze hranitor, care hidrateaza in profunzime si te protejeaza impotriva frigului. Sunt recomandate cele pe baza de uleiuri naturale si plante deoarece se absorb rapid in piele si dau buzelor un aspect natural. Evita sa iti umezesti buzele cu saliva pentru ca se vor crapa si pot aparea rani.

4. Ai grija la apa fierbinte

Nu te spala pe fata cu apa fierbinte pentru ca vei distruge stratul lipidic protector al pielii. In special persoanele cu probleme ale tenului trebuie sa acorde o atentie deosebita acestui lucru, deoarece temperatura crescuta a apei poate cauza iritatii, uscarea pielii, aparitia cosurilor sau sa accelereze producerea de sebum. Atunci cand iti cureti tenul, foloseste apa calda sau calduta si vei avea o piele mai frumoasa.

5. Foloseste produse naturale de ingrijire

Pielea absoarbe substantele care se afla in produsele de ingrijire si cosmetice. De aceea, trebuie sa te feresti de ingredientele chimice, cancerigene si toxice. Foloseste produse realizate pe baza de plante, care se absorb usor in piele si nu au efecte negative.

Regula se aplica la toate cosmeticele si produsele de ingrijre folosite, de la sapun, demachiant, tonic revitalizant, produse de curatare si exfoliere la machiaje si creme cu aplicare zilnica.

shutterstock_94194826Mentine-ti zambetul frumos cu balsamul de buze protector de la Kräuter®. Contine ulei din galbenele BIO si ulei de masline, care diminueaza iritatiile, hraneste in profunzime, are efect calmant si reda buzelor aspectul natural.

Pentru hidratarea tenului iti recomandam cremele de zi si de noapte de la Biotissima®, intr-o formula imbunatita cu Aloe Vera, Unt de Shea, Jojoba, Masline, Omega 3, 6 si 9 care au rolul de a calma iritatiile si de a hrani in profunzime dar si ingrediente unice Sepilift DPHP si Lipactive Inca inchi ce improspateaza, hidrateaza si atenueaza ridurile.

Daca vrei sa obtii o hidratare in profunzime si de lunga durata, adauga in gama de ingrijire si serul Biotissima® Face Serum cu Pentavitin®, un ingredient premiat international si 100% natural care mentine tenul hidratat pana la 72 de ore. Are o structura identica cu cea a pielii, fiind cel mai de durata hidratant al pielii existent la ora actuala.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu – Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *