Turmericul si ghimbirul, superalimentele anului 2017

Turmericul si ghimbirul sunt niste plante de origine asiatica cu proprietati minune asupra sanatatii. In scop terapeutic se folosesc radacinile, care au efect detoxifiant, antiviral, antibacterial, antiinflamator si imbunatatesc digestia. Sunt superalimente folosite de mii de ani la prepararea mancarii sau consumate sub forma de bauturi, iar impreuna aduc o multime de  beneficii pentru sanatate.

poza articolReduc inflamatiile. Turmericul e benefic in caz de reumatism si dureri ale oaselor deoarece scade inflamatia si creste mobilitatea articulatiilor si tendoanelor. Efectul antiinflamator al ghimbirului diminueaza durerile musculare.

Au proprietati anticancerigene. S-a demonstrat ca substanta activa din turmeric, curcumina, poate distruge celulele canceroase. La fel, gingerolul din ghimbir poate impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase si stopeaza evolutia tumorilor.

Elimina toxinele din organism. Turmericul si ghimbirul detoxifica organismul, purifica sangele, grabesc arderile interne si stimuleaza metabolismul.

Sustin sanatatea inimii. Turmericul reduce nivelul colesterolului din sange, previne depunerea grasimii pe artere si scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Ghimbirul regleaza tensiunea arteriala, imbunatateste circulatia sangelui si previne formarea cheagurilor.

Ajuta in problemele digestive. Sunt indicate caz de balonare, dureri de stomac si indigestie. Turmericul scade inflamatia de la nivelul intestinului si stimuleaza eliminarea bilei. Totusi, nu trebuie consumat daca suferi de ulcer gastric sau duodenal.

Intaresc imunitatea. Te ajuta sa previi si sa scapi de raceala, gripa si afectiunile cailor respiratorii. Stimuleaza sistemul imunitar si cresc rezistenta organismului in fata factorilor nocivi din mediu.

PicMonkey Collage

In plus, turmericul protejeaza sistemul nervos. Previne depresia, dementa, boala Alzheimer si reduce inflamatiile de la nivelul creierului. Ghimbirul e un bun remediu impotriva senzatiei de greata, migrenelor, crampelor menstruale si reduce nivelul de stres.

Pentru a te bucura din plin de beneficiile turmericului, trebuie sa il consumi in combinatie cu piper, care ajuta la asimilarea curcuminului in sange. Foloseste-l la condimentarea carnii si garniturilor, la sosuri sau omlete. Poti consuma ghimbirul sub forma de ceai, dat pe razatoare si adaugat in supe, salate, deserturi sau sucuri.

Daca nu ai la indemana in fiecare zi radacini proaspete de turmeric sau ghimbir, poti folosi suplimente alimentare. Bucura-te din plin de proprietatile turmericului cu Life Impulse® TurmeriCool, formula NOUA si VEGANA cu efecte detoxifiante, antivirale si antibacteriene. Contine extras de piper negru ce creste biovalabilitatea curcuminului cu pana la 2 000%.

Life Impulse® Acai HealthyMix contine o combinatie de extract de Acai, pulbere de ghimbir BIO, papaya si papadie, care imbunatateste digestia si are efect hepatoprotector.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *