Mindfulness – nu trai in trecut si nu iti proiecta viitorul, traieste prezentul ca sa fii fericit!

Stresul, solicitarile zilnice de acasa sau de la locul de munca, timpul putin pe care il petrecem cu cei dragi si gandurile negative ne impiedica sa fim fericiti. Devenim obositi, tristi – totul din cauza ca nu traim in prezent si suntem permanent cu gandul la trecut sau la viitor. Mindfulness este o tehnica de meditatie care te invata cum sa te bucuri de fiecare moment din viata ta, sa gandesti pozitiv si sa fii fericit!

16122166_1226633890739466_235670378_oNu mai trai in trecut si nu iti proiecta viitorul – traieste in prezent si bucura-te de viata!

Oamenii care gandesc: „Ce bine era atunci cand…”, „Cand eram eu tanar…”, „Mi-as dori sa dau timpul inapoi…” sunt ancorati in trecut si nu se pot bucura de prezent. La fel si cei care traiesc in viitor si isi fac planuri care in 90% din cazuri nu decurg asa cum doresc ei. De aici apar frustrarile, dezamagirile, stresul si chiar depresiile.

Conceptul de mindfulness se bazeaza pe trairea in prezent si pe aprecierea fiecarui lucru care se petrece in vietile noastre, fie ca e bun sau rau. Trebuie sa te bucuri de lucrurile pozitive care ti se intampla, oricat de mici sunt ele – o plimbare in parc cu copilul tau, mersul la film cu prietenele, o cina cu partenerul sau un simplu telefon pe care il dai parintilor. Nu trai cu gandul la viitor pentru ca vei rata prezentul!

Cum obtii starea de mindfulness

In primul rand, trebuie sa vrei sa faci o schimbare in viata ta. Inceputul nu va fi usor, dar cu putina determinare si perseverenta vei reusi. Gandeste-te ca mindfulness te ajuta sa iti controlezi gandurile ca sa obtii fericirea si bucuria de a trai in prezent. Vei obtine o viata lipsita de stres, linistita, impacata si vei scapa de gandurile negative – vei invata sa lasi in trecut lucrurile care te-au afectat, sa nu traiesti in viitor si sa te bucuri pe deplin de ceea ce iti ofera prezentul.

16107851_1226633834072805_1483588448_oFii un om liber si fericit! Nu iti trai viata indeplinind asteptarile celor din jur si pune-te pe tine pe primul loc. Trebuie sa acorzi cateva minute in fiecare zi pentru meditatie. Asaza-te intr-un loc linistit si luminos (pe o saltea sau chiar in fotoliu), stai cu picioarele incrucisate, cu spatele drept si muschii relaxati. Concentreaza-te pe respiratie si pe ceea ce simti in acel moment – ce auzi, vezi sau mirosi si deconecteaza-te de la gandurile negative. Observa ce simti si nu analiza! Incepe cu 5-10 minute de meditatie pe zi, apoi mareste timpul la 30-40 minute.

Beneficiile stilului de viata mindfulness 

Mindfulness este un stil de viata pe care daca te hotarasti sa il adopti vei obtine numai schimbari in bine. Faptul ca esti prezent in viata ta si nu te proiectezi in trecut sau viitor te va ajuta atat pe plan personal cat si profesional si vei invata cum sa faci fata provocarilor cu calm si intelegere.

Mindfulness contribuie la obtinerea echilibrului emotional, la eliminarea gandurilor negative, eliminarea stresului, imbunatatirea capacitatii de concentrare si cresterea eficientei in toate planurile vietii. Persoanele care practica mindfulness dezvolta relatii mai bune cu cei din jur, sunt mai rabdatoare si au o stare generala foarte buna.

Fii atent la lucrurile din jurul tau, incepe-ti ziua cu optimism, observa natura, oamenii, bucura-te de fiecare clipa si incearca sa vezi numai aspectele pozitive ale fiecarei situatii. Nu lasa gandurile negative sa te afecteze si traieste in prezent deoarece aceasta este cheia fericirii. Atunci cand te simti stresat sau nervos, ia-ti timp 5-10 minute si deconecteaza-te de la situatia in care te afli.

Ajuta-ti mintea sa se relaxeze si obtine echilibrul emotional cu Life Impulse® BIO Rhodiola Rosea, care te ajuta sa inlaturi stresul si iti revigorezi organismul. Daca vrei sa fii energic si plin de vitalitate, in timp ce combati anxietatea si depresia, incearca Life Impulse® Noni BIO cu efect antistres garantat. Fructul de Schizandra din Life Impulse Schizandra BIO reface buna dispozitie si actioneaza ca un tonic antioxidant general. 

„Bucura-te de lucrurile marunte caci, intr-o zi, ai putea sa-ti dai seama ca acestea au fost cu adevarat marete.” – Robert Brault

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *