Cum iti poate aduce viata de antreprenor fericirea!

Daca nu esti multumit de locul tau de munca, te simti stresat, obosit si ai impresia ca nu te dezvolti profesional, cu siguranta te-ai gandit macar o data cat de bine ar fi sa iti deschizi propria afacere.

Stiai ca antreprenorii, desi lucreaza mai mult decat un angajat obisnuit, sunt mai fericiti si impliniti in viata profesionala si personala? Citeste in continuare de ce te simti mai fericit daca este propriul tau sef si ce presupune viata de antreprenor.

dreamstime_l_47255399Antreprenorii sunt mai motivati pe toate planurile si increzatori in sine

Din pacate, motivatia majoritatii angajatilor sta in salariu si bonusurile primite. Companiile investesc in conferinte si training-uri motivationale, prin care sa determine angajatii sa aiba o atitudine pozitiva legata de munca pe care o depun si sa le scada nivelul de stres. La unii functioneaza, la altii poate nu.

Cert este ca antreprenorii sunt motivati chiar de afacerea pe care o au si isi doresc in permanenta sa obtina rezultate din ce in ce mai bune. De aceea, accepta provocari, muncesc din greu, isi testeaza limitele, iar in final obtin rezultatele asteptate.

Daca visul tau este sa iti deschizi o afacere, fie ca e vorba de o companie, un business mic sau sa devii freelancer, satisfactia pe care ti-o va aduce munca depusa pentru tine si familia ta va fi de neegalat.

Gandeste-te ca visul tau poate deveni realitate si iti poti transforma pasiunea intr-o afacere care sa iti aduca numai beneficii. Totusi, sa nu crezi ca totul e perfect.

Pentru a avea succes, trebuie sa iti alegi o nisa care sa iti placa si care sa te motiveze continuu. Antreprenoriatul se invata – trebuie doar sa crezi in tine si sa faci pasul spre o viata mai buna.

Desi muncesc mai mult, antreprenorii sunt mai fericiti

Este normal ca atunci cand ai propria afacere sa muncesti mai mult deoarece iti doresti sa obtii rezultate cat mai bune si de durata. Mai mult ca sigur vei lucra si de acasa, uneori te vei stresa pentru lucruri marunte sau vei sta sa te gandesti in timpul liber la moduri in care sa iti dezvolti afacerea.

Dorinta de perfectionare continua e normala pentru un antreprenor. Cu toate acestea, antreprenorii sunt mai fericiti decat angajatii deoarece au satisfactia ca lucreaza pentru afacerea lor. Mai mult, ei se declara mai multumiti de propria viata in general, atat profesionala cat si personala.

pexels-photo-57825

O serie de studii efectuate la Scoala de Afaceri Wharton a Universitatii din Pennsylvania a demonstrat acest lucru. S-a descoperit o legatura intre antreprenoriat si starea de fericire.

Absolventii de facultate care au inceput o afacere au declarat viata de antreprenor i-a facut mai fericiti, chiar daca afacerile lor au avut succes sau nu. Un alt studiu a aratat ca antreprenorii sunt mai optimisti atunci cand vine vorba de viitor si au o atitudine pozitiva asupra vietii.

Transformarea pasiunii in realitate si indeplinirea aspiratiilor profesionale iti fac viata mai buna, indiferent cat de mult muncesti ca sa le obtii.

Dinamismul antreprenoriatului nu te lasa sa te plictisesti

Aproape in orice domeniu de lucru, munca pe care o faci presupune o anumita rutina, in care ai aceleasi sarcini de indeplinit si nu te confrunti foarte des cu situatii de decizie majore.

In schimb, antreprenoriatul inseamna opusul si presupune libertate, flexibilitate si o viata dinamica in care sa iei deciziile cele mai bune pentru afacerea ta. In plus, ai sansa sa faci o schimbare in viata angajatilor tai, sa ii stimulezi sa lucreze in beneficiul companiei si sa ii inspiri sa se dezvolte profesional.

Un alt factor care contribuie la fericirea antreprenorilor este faptul ca socializeaza cu persoane in fiecare zi, fie ca este vorba de angajati, parteneri sau clienti. Conexiunile sociale nu sunt benefice doar pentru afaceri, dar si pentru dezvoltarea personala care ne face viata mai frumoasa.

Daca si tu te-ai gandit macar pentru o clipa cum ar fi sa devii un antreprenor de succes, noi iti propunem un nou concept de afacere, Afacerea Life Care.

Te va ajuta sa iti dezvolti pasiunea intr-o afacere, sa iti depasesti limitele, sa crezi in tine, sa fii o persoana de succes si un model de inspiratie pentru toti prietenii tai.

Te invitam asadar sa incepi o afacere Life Care si te convingi singur ca poti fi chiar TU propriul tau erou.

Munca pe care o faci va ocupa o mare parte din viata ta, iar singurul mod prin care sa te simti cu adevarat satisfacut este sa faci ceea ce crezi tu ca e o munca extraordinara si sa iubesti ceea ce faci.” —Steve Jobs, cofondator si CEO Apple

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *