Scapa de vergeturi si recapata-ti frumusetea pielii

Vergeturile sunt niste linii fine, de culoare alba care apar la femei si barbati, in special pe abdomen si coapse.

Sunt favorizate de o alimentatie saraca in nutrienti si sunt intalnite des la femeile insarcinate, la persoanele sedentare sau la cele care s-au ingrasat sau au slabit brusc.

Desi nu exista nicio metoda 100% eficienta pentru tratarea lor, aspectul le poate fi imbunatatit considerabil, pentru ca tu sa te bucuri de o piele frumoasa si sanatoasa.

shutterstock_143178847De ce apar vergeturile

Vergeturile apar in urma intinderii fortate a pielii, atunci cand moleculele de colagen se distrug si se formeaza pete fine pe piele. Cand apar recent, au o culoare mai rosiatica.

Cele vechi, care necesita un tratament mai complex sunt albe. Vergeturile sunt intalnite cel mai des la femeile insarcinate, la nivelul abdomenului si la adolescenti, cand apar din cauza cresterii in inaltime si greutate.

Pielea se deterioreaza si tesutul conjunctiv se rupe atunci cand nu este ingrijita corespunzator sau este suprasolicitata. Alimentatia saraca in nutrienti, vitamine si minerale si bogata in grasimi, prajeli, zahar si sucuri carbogazoase duce la aparitia vergeturilor.

Ele mai apar atunci cand masa musculara este fortata sa se dezvolte intr-un timp foarte scurt (in cazul barbatilor sportivi sau care iau steroizi), in caz de sedentarism, obezitate sau incapacitatea de a elimina toxinele din organism. Zonele afectate de vergeturi sunt mai ales abdomenul si coapsele, dar si sanii, soldurile, fesele si partea lombara.

Vergeturile pot fi prevenite

Zicala Frumusetea vine din interior! nu este un mit. Ca sa arati bine pe dinafara trebuie sa ai grija de organismul tau din interior. Dieta, sportul si o viata lipsita de stres fac minuni pentru frumusetea ta.

Hidrateaza-te corespunzator in fiecare zi. Bea cat mai multa apa si elimina sau evita pe cat poti sucurile carbogazoase si bauturile alcoolice.

Consuma alimente bogate in vitamine si minerale si renunta la cele procesate, semipreparate, la grasimi si prajeli.

Incearca sa iti mentii greutatea corporala constanta si in limite normale, pentru ca fluctuatiile mari de greutate favorizeaza aparitia vergeturilor.

Foloseste lotiuni de corp puternic hidratante si regenerante in fiecare zi, dar mai ales dupa dus, atunci cand se absorb mai bine in piele. Nu in ultimul rand, fa din sport un stil de viata. Chiar si 30 de minute de miscare zilnica fac minuni pentru sanatatea ta.

Tratamente impotriva vergeturilor

shutterstock_226353757Primul pas spre reducerea vergeturilor este hidratarea intensa a pielii.

Ea trebuie sa se regenereze si sa devina din nou elastica. Pentru asta, cele mai bune creme de corp sunt cele cu unt de shea, unt de cacao, aloe vera, ulei de jojoba, ulei de masline, de ricin, galbenele, vitaminele A, C, E, colagen si acid hialuronic.

Exfoliaza-ti pielea cel putin o data pe saptamana. Poti folosi cremele speciale din comert sau sa iti prepari unele chiar la tine acasa.

Foloseste zatul de la cafea amestecat cu miere de albine sau o combinatie intre zahar, albusuri de ou si ulei de migdale. Nu freca prea tare pielea pentru ca te poti rani.

Vergeturile subtiri pot fi estompate prin bronzare. Nu este indicat sa mergi foarte des la solar, asa ca cel mai bine bucura-te de soarele din timpul verii si nu uita sa iti protejezi pielea impotriva razelor ultraviolete cu o crema cu factor de protectie solara peste 30.

Vergeturile pot fi tratate si la medicul dermatolog sau in cabinetele de remodelare corporala si estetica. Unele dintre procedeele folosite sunt dermabraziunea, masajul sub presiune (vacuum) si peeling-ul chimic, dar si terapia cu laser. Pot fi destul de scumpe, iar rezultatele lor depind de mai multi factori, printre care dieta, stilul de viata si culoarea pielii.

Untul de shea nerafinat este extrem de util in combaterea vergeturilor, mentine pielea hidratata, stimuleaza regenerarea celulara si repara tesuturile. Poate fi folosit fara probleme si de femeile insarcinate sau care alapteaza. 

Untul de Shea de la Kräuter® regenereaza tesuturile, confera elesticitate pielii si hidrateaza in profunzime. Combate cu succes vergeturile si catifeleaza chiar si pielea foarte uscata.

Kräuter® Gel cu extract de Melc pentru recuperarea si infrumusetarea pielii are efect recuperator asupra pielii afectate de cicatrici, iritatii, arsuri provocate de soare, descuamari, cosuri, acnee, pete, vergeturi si riduri.

Secretia de melc este bogata in carbonat de calciu, alantoina, enzime, vitamina A, C si E, elastina si colagen care stimuleaza regenerarea si elasticitatea pielii.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *