Beneficiile uleiului esential de eucalipt!

Eucaliptul este originar din Australia. Isi pastreaza frunzele verzi tot timpul anului si poate ajunge la inaltimi impresionante. Uleiul esential este obtinut din distilarea frunzelor, iar cel 100% natural are un miros puternic si persistent.
Ingredientul activ din uleiul de eucalipt este cineolul, care are efecte benefice in caz de raceala, sinuzita sau bronsita. Are proprietati antivirale, antiseptice, antireumatice si calmante. Ajuta la scaderea febrei, desfunda caile respiratorii, este un excelent emolient, poate fi folosit in tratarea inflamatiilor de la nivelul gatului, a oboselii cronice si a durerilor de cap.

shutterstock_137758100Lupta impotriva racelii si tulburarilor respiratorii

Uleiul esential de eucalipt este indicat atunci cand ai nasul infundat, probleme cu sinusurile, bronsita, tusesti, ai dureri in gat, gripa sau raceala. Poate trata cu succes infectiile respiratorii, antioxidantii pe care ii contine intaresc sistemul imunitar, calmeaza spasmele provocate de tuse, omoara bacteriile si fungii. Ajuta la eliminarea secretiilor bronsice, alunga febra si calmeaza durerile de cap, oase si muschi.

Stimuleaza circulatia sangelui si sistemul limfatic

Masajul cu ulei esential de eucalipt ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la oxigenarea celulelor. Calmeaza si relaxeaza musculatura tensionata, trateaza durerile de cap si combate oboseala. Masajul se realizeaza intotdeauna de jos in sus prin miscari ascendente. Uleiul esential se poate introduce in aparatul de aromaterapie pentru stimularea circulatiei la nivelul creierului.

shutterstock_370259438Benefic pentru ten si par

Uleiul esential de eucalipt poate fi folosit pentru tratarea acneei. Daca este aplicat in fiecare zi pe zonele afectate, reduce inflamatia, combate roseata si usuca pustulele. Uniformizeaza nuanta tenului si reduce urmele lasate de acnee. Nu trebuie aplicat in jurul gurii, nasului si ochilor. Stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul scalpului si favorizeaza cresterea firelor de par. Are efecte regenerante, fiind un ajutor in restabilirea sanatatii parului deteriorat.

Fa-ti o masca de par cu ulei esential de eucalipt pe care sa o folosesti cel putin o data pe saptamana. Combina ulei de cocos, ulei de ricin, putina miere si cateva picaturi de ulei esential de eucalipt. Aplica masca pe toata lungimea parului si insista cu un masaj delicat asupra scalpului. Lasa sa actioneze 20-30 minute, apoi clateste. De asemenea, poti dilua cateva picaturi de ulei esential in otet de mere, apoi sa aplici amestecul pe par si sa-l lasi sa actioneze 20 minute.

Alte beneficii ale uleiului esential de eucalipt

Vindeca ranile deja inchise si iritatiile pielii, tine insectele la distanta, trateaza arsurile, calmeaza mancarimile cauzate de intepaturi, distruge germenii si bacteriile din aer, elimina matreata, regleaza cantitatea de sebum, fiind indicat persoanelor cu tenul gras sau mixt, ofera o stare de bine si pace interioara.

Orice ulei esential trebuie diluat inainte sa fie aplicat pe piele. Poate fi inhalat (aromaterapie), utilizat extern (masaj, comprese) sau adaugat in apa atunci cand faci baie. Nu trebuie sa folosesti o cantitate prea mare de ulei esential, deoarece concentratia este foarte puternica. Cateva picaturi sunt de ajuns. Nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza. E interzis sa fie ingerat.

Bucura-te din plin de beneficiile uleiului esential de eucalipt de la Kräuter® 100% natural, potrivit pentru toate tipurile de piele. Poate fi folosit in sedintele de aromaterapie sau in cele de masaj terapeutic. Are efect calmant, revitalizant, antiviral, antiseptic si antifebril, fiind perfect pentru inlaturarea oboselii, durerilor si tratarea tulburarilor respiratorii.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *