Obiceiuri sanatoase pe care sa le incluzi in rutina zilnica!

Un stil de viata sanatos nu inseamna ca trebuie sa urmezi diete restrictive sau ca trebuie sa mergi la sala in fiecare zi. Daca respecti cateva reguli simple si iti creezi o rutina pe care sa o respecti zilnic, vei vedea ca vei face din alimentatia sanatoasa si din miscare un mod de a trai, nu doar un mijloc prin care sa pierzi cateva kilograme in plus sau sa elimini toxinele din organism, pentru ca apoi sa te reintorci la obiceiurile nesanatoase. Este simplu sa ai un stil de viata echilibrat prin care sa iti recastigi vitalitatea si sanatatea – trebuie doar sa iti doresti!

dreamstime_m_51670184Trezeste-te devreme. Fie ca e vorba de zilele saptamanii sau de weekend, trezeste-te de dimineata si nu pierde vremea in pat. Atunci cand suna alarma, nu o amana si nu te da jos din pat brusc. Un pahar cu apa pe stomacul gol iti va oferi energie si iti va pune metabolismul in miscare. Pune-te sa dormi inainte de miezul noptii si asigura-te ca dormi suficient – un adult are nevoie de 7-8 ore de somn pentru a se odihni.

Ia 3 mese principale si 2 gustari. Indiferent daca vrei sa slabesti, sa te ingrasi sau sa iti mentii greutatea, trebuie sa iti planifici meniul zilnic si sa il organizezi in trei mese principale si doua gustari. Mananca un mic dejun consistent si nu exagera la cina, pe care nu trebuie sa o iei mai tarziu de orele 19-20. Poarta mereu cu tine o punguta cu migdale, nuci, seminte sau alte gustari sanatoase care iti vor oferi senzatia de satietate si te vor tine departe de tentatiile fast-food si dulciuri. Pentru o viata sanatoasa, mananca putin si des!

Nu sari peste micul dejun. Stii ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca de ce sari peste ea? Corpul tau are nevoie de energie pentru a functiona in conditii optime, iar energia o primeste prin mancare. Oricat de obosit esti, fa tot posibilul sa mananci ceva dimineata. Trezeste-te mai repede cu 15 minute sau pregateste-ti masa cu o seara inainte.  Afla de AICI ce trebuie sa contina micul dejun perfect.

dreamstime_m_44442559Hidrateaza-te corespunzator. Bea minim 2 litri de apa pe zi. Fa-ti o strategie si imparte cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumi zilnic – circa 8 pahare in decursul a 16 ore de activitate. Seteaza-ti alarma si bea cate un pahar o data la doua ore. Poti adauga in apa suc de lamaie sau felii de castravete si poti bea ceaiuri neindulcite, mai ales ceai verde. Bea un pahar cu apa imediat dupa ce te trezesti si unul inainte de culcare.

Fa miscare. Nu trebuie sa mergi la sala in fiecare zi daca timpul nu-ti permite. Dar asta nu e o scuza sa duci o viata sedentara. Fa-ti timp pentru sport, inscrie-te la cursuri de pilates sau aerobic, mergi la inot, iesi la alergat, fa yoga sau exercitii chiar la tine acasa. Urca scarile in loc sa iei liftul, ridica-te de pe scaun si fa cativa pasi prin birou, ia-ti o minge de fitness sau sari coarda. Sunt atatea posibilitati! Important e sa iti doresti sa faci miscare si vei vedea cum ti se va imbunatati tonusul general, vei fi mai sanatoasa si plina de energie!

Evita mancarea procesata, dulciurile si fast-food-ul. Continutul mare de grasimi nesanatoase si calorii te ingrasa si poate cauza obezitate, diabet sau boli cardiovasculare. Incearca sa mananci cat mai multe fructe, legume, cereale si mancare gatita acasa. Evita mancarea procesata plina de ingrediente daunatoare, limiteaza consumul de carne grasa si prepara alimentele pe gratar, la cuptor sau abur. Daca ai ambitie si perseverenta, cu siguranta vei reusi sa renunti la alimentele nesanatoase.

Sigur iti doresti sa ai un stil de viata sanatos! Dar ce faci ca sa il obtii? Actioneaza acum si transforma-te intr-o persoana sanatoasa si plina de energie!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *