Antrenamentul cardio pentru o conditie fizica de invidiat!

Daca vrei sa slabesti sau sa iti imbunatatesti conditia fizica si rezistenta la efort, atunci antrenamentele cardio sunt perfecte pentru tine. Fie ca inoti, faci jogging, aerobic, mergi pe bicicleta, joci tenis sau fotbal, ideea unui antrenament cardio este sa iti puna sangele in miscare si sa iti faca inima sa lucreze intens. Rezultatul este ca vei arde grasimile mai usor, celulele corpului vor fi mai oxigenate, vei slabi si te vei simti plina de energie.

39238958 - slim fitnes young girl with ponytail doing planking exercise indoors at home gymnastics.Obtine silueta pe care ti-o doresti. Exercitiile cardio te ajuta slabesti daca urmezi o rutina de 3-4 antrenamente pe saptamana a cate 20-30 minute fiecare. Sunt eficiente in indepartarea grasimii inestetice mai ales de la nivelul abdomenului, scaderea in greutate si reducerea circumferintei taliei si a coapselor. Trebuie sa ai un antrenament intens si alert ca sa arzi cat mai multe calorii intr-un timp scurt si sa obtii corpul la care ai visat.

Cardio pentru sanatatea inimii si creierului. Denumirea cardio vine de la sistemul cardiovascular – inima este un muschi care trebuie antrenat pentru a-si mentine sanatatea. Cu cat este mai oxigenata, cu atat lucreaza mai bine si este mai protejata impotriva bolilor. Un stil de viata activ ajuta la scaderea colesterolului si impiedica depunerea grasimii pe artere. In plus, creierul tau va functiona mai bine, iti va creste capacitatea de concentrare si memorare, iar functiile cerebrale vor fi imbunatatite.

Mentine tonusul psihic si ajuta la combaterea depresiei. Cu siguranta ai observat ca dupa ce faci miscare ai o stare generala de bine, esti plin de vitalitate si mai fericit. Exercitiile cardio influenteaza modul in care te simti si iti pot schimba starea emotionala, de aceea sunt recomandate persoanelor care sufera de depresie, stari de anxietate sau iritabilitate. Fa din sport un stil de viata, include exercitiile cardio in rutina zilnica si bucura-te de o viata fericita!

35289766 - fitness, sport, training, people and lifestyle concept - group of women making squats in gymFortifica sistemul osos. Atunci cand faci miscare, articulatiile si ligamentele sunt intinse si lucrate iar riscul aparitiei osteoporozei scade. Intensitatea antrenamentelor cardio iti pune sistemul osos in miscare si il fortifica. Cele mai eficiente sunt exercitiile de incalzire, intindere (stretching), aerobic, mersul pe bicicleta sau inot.

Cum se realizeaza corect antrenamentele cardio. Exista multe mituri in ceea ce priveste exercitiile cardio. Important e sa ai o dieta bogata in grasimi sanatoase, fibre, proteine si carbohidrati simpli, care sa ii furnizeze corpului tau energia de care are nevoie. Incearca sa realizezi antrenamentele fara pauze, dar daca nu te simti in stare nu te forta si ia pauze scurte de 1 minut. Incepe cu exercitii cardio de intensitate redusa, treci treptat la cele moderate, apoi la intensitate crescuta si alterneaza-le pentru a obtine cele mai bune rezultate pe termen lung.

Daca abia acum ai inceput antrenamentele, rezuma-te la 20 minute/sedinta de 3 ori pe saptamana si nu te suprasolicita. Nu fa miscare cu stomacul gol. Mananca cu 1-2 ore inainte o gustare sanatoasa cu putine calorii pe care sa le arzi rapid in timpul exercitiilor: fructe, iaurt, branza de vaci, seminte, nuci. Pentru efecte maxime, asigura-te ca dormi suficiente ore pe noapte, ai o dieta echilibrata, nu sari peste antrenamente si te hidratezi corespunzator.

„Asta e esenta sportului: sa mergi pana la propriile limite si sa vezi daca esti in stare sa treci dincolo de ele.” – Pascal Bruckner

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *