Ingrijirea corecta a mainilor uscate

Mainile sunt ca o carte de vizita. Atunci cand ne prezentam cuiva, putem lasa o impresie neplacuta daca mainile noastre sunt neingrijite. Odata cu inaintarea in varsta, pe maini apar semnele trecerii timpului. Dar, daca le acorzi atentia de care au nevoie, le poti pastra tinere si frumoase mult timp.

La fel cum ai grija de mainile tale, trebuie sa acorzi timp si unghiilor. O manichiura impecabila cu siguranta va impresiona, iar tu vei face o prima impresie puternica. Pentru o ingrijire corecta, trebuie sa respecti 3 pasi simpli: exfoliere, hidratare si protejare. Uita de pielea aspra, uscata sau iritata si bucura-te de maini fine si catifelate!

dreamstime_m_4194913Exfoliaza-ti mainile de 1-2 ori pe saptamana

Prin exfoliere, indepartezi celulele moarte care fac pielea uscata si cu aspect tern. In plus, circulatia sanguina este stimulata si elasticitatea pielii creste. Spala-te pe maini cu apa calda, nu fierbinte deoarece iti vei deshidrata pielea.

Aplica pe maini un amestec din zat de cafea/zahar alb si miere, in care sa adaugi putin ulei de masline sau de cocos. Insista cu masajul asupra zonelor mai uscate si nu folosi miscari prea apasate pentru ca te poti rani. Maseaza-ti mainile 2-3 minute, apoi clateste bine si tamponeaza excesul de apa cu un prosop din bumbac.

Hidratarea e cheia pielii frumoase

Daca nu sunt hidratate corespunzator, mainile devin aspre, uscate, crapate si pot aparea zone in care pielea se exfoliaza. Trebuie sa folosesti zilnic, de cel putin 2-3 ori, o crema sau lotiune hidratanta. Pentru cele mai bune rezultate, hidrateaza-ti pielea imediat dupa exfoliere, cand mainile sunt inca umede.

Foloseste creme cu ingrediente naturale ca musetel, galbenele, ulei din sambure de struguri, unt de shea sau cacao. Hidratarea nu se face numai din exterior, asa ca este necesar sa bei o cantitate suficienta de apa pe zi, intre 8-10 pahare a cate 250 ml.

Protejeaza-ti mainile

La fel ca tenul, mainile sunt expuse factorilor daunatori din mediu si au nevoie de o ingrijire suplimentara. Fereste-te de actiunea substantelor toxice din produsele de curatenie. Foloseste manusi din cauciuc atunci cand speli vasele sau opteaza pentru produsele ECO care nu iti afecteaza pielea.

Nu folosi sapunuri care iti ataca pielea si o deshidrateaza. Cele mai bune sunt cele pe baza de ingrediente naturale ca aloe vera, uleiul de masline sau de migdale si cu pH neutru. Atunci cand e frig afara, nu uita de manusi. Macar o data pe saptamana, foloseste o masca pentru maini puternic hidratanta.

Nu uita de manichiura

Trebuie sa acorzi o atentie deosebita unghiilor tale. Daca sunt casante si se exfoliaza inseamna ca ai o carenta de vitamine sau de minerale in corp. La fel ca pielea, si ele trebuie hidratate. O  poti face cu ajutorul cremei de maini, cu uleiuri sau seruri care intaresc unghiile fragile si le regenereaza pe cele casante sau crapate. Completeaza rutina de ingrijire prin taierea unghiilor, hidratarea cuticulelor (nu taierea lor) si aplicarea unui lac de unghii potrivit.

Crema de maini hidratanta, cu ulei din sambure de struguri si migdale BIO Kräuter® hidrateaza in profunzime si previne imbatranirea prematura a pielii. Este potrivita si pentru regenerarea unghiilor fragile si casante. Pentru o manichiura perfecta, foloseste Lacurile de unghii Biotissima Color Love® disponibile in 10 nuante COOL.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *