5 lucruri care te fac mai fericit

Cand a fost ultima oara cand te-ai bucurat de un moment de liniste, ai inchis ochii, ai lasat soarele sa iti incalzeasca pielea si nu te-ai gandit la nimic? Doar sa fii recunoscator pentru clipa aceea si sa apreciezi prezentul? Suntem mereu pe fuga, stresati si uitam sa ne bucuram de momentele cu adevarat importante.

Fericirea sta in lucruri mici, iar daca invatam sa le apreciem si sa ne iubim pe noi insine, atunci vom scapa de grijile inutile si vom incepe sa traim cu adevarat. Uite ce trebuie sa faci ca sa fii mai fericit incepand chiar de acum:

dreamstime_m_40376130

1. Fii mai bun cu cei din jur

Atunci cand oferi ajutorul celor care au nevoie, te simti mai bine cu propria persoana deoarece te apreciezi mai mult. Ajuta o batrana sa treaca strada, tine usa liftului pentru un coleg, asculta o persoana care are nevoie de un sfat, ofera ceva de mancare unui nevoias, fa voluntariat la un adapost de animale – gesturile mici fac lumea mai buna. Numai daca oferi bunatate, vei ajunge sa fii fericit si multumit cu propria persoana.

2. Nu mai judeca

Nu te mai judeca nici pe tine, nici pe cei din jur. Atunci cand scoti in evidenta trasaturile rele ale unei persoane, te incarci cu energii negative si iti faci rau. Incearca sa te gandesti la lucrurile pozitive pe care le observi la cei din jur. Cand vine vorba de tine, nu te judeca atunci cand faci o greseala. Invata din greseli, gaseste alte cai prin care sa rezolvi problema si mergi intotdeauna mai departe cu optimism. Doar nimeni nu e perfect, nu e asa?

shutterstock_2094366733. Elimina negativismul din viata ta

Daca ai prieteni sau membri din familie care o influenta negativa asupra ta, te critica si nu iti ofera sprijinul de care ai nevoie, incearca sa petreci cat mai putin timp cu ei si nu ii lasa sa te influenteze. Nu urmari media violenta – emisiuni televizate, stiri, ziare sau reviste.

Ocupa-ti timpul liber cu activitati care iti fac placere – gaseste-ti un hobby, fa miscare, iesi la plimbare, intalneste-te cu o prietena, urmareste un film inspirational sau citeste o carte.

4. Incearca lucruri noi

Chiar daca suna ca un cliseu, iesirea din zona de confort iti ofera foarte multe satisfactii. Atunci cand incerci ceva nou te simti mai liber, mai increzator in tine si ai o stare de euforie care te face fericit. Nu trebuie sa faci schimbari drastice, ci e de ajuns sa incepi cu putin, pentru ca atunci cand te vei intalni cu o situatie care te sperie, sa fii capabil sa o gestionezi.

Asa ca, iesi in oras mai des, socializeaza, inscrie-te la un curs, citeste o carte care nu e genul tau preferat, mergi pe munte sau intr-o excursie spontana. Largeste-ti orizonturile si cauta fericirea in afara zonei tale de confort.

5. Invata sa spui NU

In relatiile cu cei din jur, trebuie sa iti stabilesti anumite limite si sa fii o persoana pe care ceilalti o respecta. Atunci cand la locul de munca cineva vrea sa profite si iti spune sa faci ceva ce nu tine de responsabilitatile tale, nu iti fie teama sa refuzi. La fel, si in relatiile de prietenie sau in familie. Daca nu inveti cum sa spui nu, atunci vei deveni un om stresat, suprasolicitat si fortat sa faca lucruri care nu ii plac.

Zambeste mai mult, incearca sa iti mentii o atitudine pozitiva, inconjoara-te de oameni care te apreciaza si sunt alaturi de tine atunci cand ai nevoie, petrece cat mai mult timp in natura si nu uita sa traiesti in prezent! 🙂

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *