Mergi la sala pentru prima oara? Ce trebuie sa stii

Odata cu venirea primaverii, te simti motivata sa iesi mai des din casa si sa faci miscare. Daca te gandesti sa mergi la sala, trebuie sa obtii maximul din efortul pe care il depui: schimba-ti dieta si invata sa iti lucrezi corect toate grupele de muschi. Solutia ideala e sa ai un antrenor personal care sa iti explice ce si cum trebuie sa faci. Daca nu, citeste sfaturile de mai jos si nu iti irosi energia cu antrenamentele gresite. Fii ambitioasa si obtine corpul pe care ti-l doresti.

mingeAntrenamentul presupune intensitate si greutate

Indiferent daca obiectivul tau este sa iti lucrezi abdomenul, posteriorul sau picioarele, pentru a pune masa musculara si sa te tonifiezi, exercitiile nu trebuie sa aiba o intensitate constanta.

Spre exemplu, mareste greutatea cu care lucrezi la banca de impins si scade numarul de repetari sau scade greutatea si mareste numarul de repetari. Muschiul nu trebuie obisnuit cu aceleasi miscari si greutati, ci trebuie surprins la fiecare antrenament.

Lucreaza pe grupe de muschi

Atunci cand mergi la sala pentru prima data, esti tentata sa incerci toate aparatele si sa iti testezi limitele. Pana iti intri in ritm, e indicat sa faci exercitii care iti antreneaza cat mai multe grupe de muschi simultan.

Dar, ca sa obtii rezultatele asteptate, trebuie sa iti setezi obiective si sa faci un plan de antrenament. In timp, concentreaza-te la cate 1-2 grupe de muschi si realizeaza exercitiile corecte pentru a le lucra.

shutterstock_337161530Fa 15-20 minute de cardio inainte de inceperea antrenamentului

Nu este indicat sa ridici greutati sau sa faci abdomene inainte de o mica incalzire care sa iti puna sangele in miscare. Foloseste bicicleta electrica, banda de alergat sau stepper-ul la intensitate mica, apoi medie si vei vedea cum iti vei intra in ritm si vei putea duce antrenamentul la capat. Citeste mai multe despre antrenamentul cardio.

Modifica-ti dieta

Evita consumul de carbohidrati (paine, paste, produse de patiserie, cereale), zaharuri, grasimi si sucuri carbogazoase. Mananca 5 mese pe zi, dintre care 3 principale si 2 gustari sanatoase. Trebuie sa mananci putin si des pentru a-ti pastra energia toata ziua.

Suplimenteaza consumul de proteine, care te ajuta sa iti cresti masa musculara si iti dau senzatia de satietate. Include in dieta ta: oua, branza de vaci, fructe, leguminoase, verdeturi, pseudocereale, carne slaba de pui sau curcan, peste, fructe de mare, nuci, seminte.

Evita monotonia

Nu face mereu acelasi tip de exercitii. Combina ridicarile la banca cu abdomenele, exercitiile de streching, alergatul pe banda, bicicleta sau genuflexiunile cu exercitiile cu mingea kettlebell. Chiar daca esti obosita, nu sari pentru un antrenament. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine dupa ce iesi de la sala. Afla de aici ce sa faci ca sa fii mereu motivata sa faci miscare.

Fa-ti timp pentru sport, inceteaza sa iti mai gasesti scuze si incepe chiar de acum drumul spre un stil de viata activ, care te va face nu numai sa arati bine, dar si sa fii sanatoasa si plina de energie.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *