Nutritie pentru o inima tanara si sanatoasa

O dieta echilibrata, care iti ofera toti nutrientii necesari si o viata activa sunt factorii cheie in mentinerea sanatatii si prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Consuma zilnic alimente si super-alimente care mentin colesterolul in limite normale, previn atacul de cord si te ajuta sa fii in forma maxima zi de zi.

shutterstock_3643852941. Pestele gras

Nutritionistii recomanda consumul de peste gras de 1-2 ori pe saptamana. Include in dieta somon provenit din surse sigure, macrou, sardine, pastrav sau hering. Nu consuma pestele pane, ci gateste-l pe gratar sau la cuptor, pentru a-si pastra cat mai mult din nutrienti. Continutul mare de acizi grasi Omega-3 intareste sistemul imunitar, reduce riscul aparitiei bolilor de inima si scade colesterolul din sange.

2. Uleiul de masline

Este un tip de grasime mononesaturata care regleaza nivelul de zahar din sange si mentine colesterolul in limite normale. Consumat regulat, uleiul de masline extravirgin scade riscul aparitiei unui infarct si ajuta la dizolvarea grasimii de pe artere. Adauga-l in salate, garnituri, paste sau sosuri. Nu il folosi la prajit, pentru ca la temperatura mare devine toxic.

3. Ovazul

Are un continut mare de fibre care reduce nivelul de colesterol rau din sange, mentine sanatatea arterelor si imbunatateste digestia. Poti consuma fulgii de ovaz la micul dejun, in loc de cereale cu lapte sau ii poti adauga in smoothie-uri pentru a le face mai satioase.

dreamstime_m_44128653

4. Fructele de padure

Sunt bogate in polifenoli, un tip de antioxidanti care scad tensiunea arteriala si cresc nivelul de colesterol bun din sange. Consuma des afine, mure, zmeura sau alte fructe de padure. Adauga-le in smoothie-uri, cereale, iaurt sau consuma-le proaspete.

5. Nucile si semintele

Sunt o sursa bogata de vitamine, minerale, proteine, fibre si acizi grasi Omega-3, fiind niste super-alimente cu efecte minune pentru inima. In plus, sunt perfecte pe post de gustare sanatoasa si satioasa, care iti furnizeaza energia necesara intre mese. Consuma zilnic nuci, migdale, fistic, seminte de in sau de dovleac, alune si caju.

6. Leguminoasele si verdeturile

Contin vitamine, minerale, fibre si proteine care protejeaza inima, imbunatatesc circulatia sangelui si mentin tensiunea in limite normale. Include in dieta ta: fasole boabe, linte, naut si verdeturi de primavara ca spanac proaspat, loboda, leurda sau urzici.

dreamstime_m_19394617. Ciocolata neagra

Stiai ca poti manca ciocolata si sa nu te gandesti la kilogramele in plus, ci la sanatatea inimii tale? Flavonoidele si antioxidantii din ciocolata neagra cu continut de minim 70% cacao previn aparitia bolilor cardiovasculare, scad tensiunea arteriala si impiedica formarea cheagurilor de sange.

8. Avocado

Grasimile sanatoase pe care le contine reduc colesterolul rau si iti protejeaza inima impotriva bolilor. Adauga avocado in smoothie-uri, salate, in sandwich-uri, foloseste-l in omlete, garnituri sau sosuri. Citeste aici care sunt beneficiile consumului de avocado si invata cum sa il incluzi in dieta zilnica.

Protejeaza-ti inima cu Life Impulse® Omega 3 Fish Oil, o sursa naturala de acizi grasi esentiali cu efecte benefice in cazul unor probleme cardiace, in controlul tensiunii arteriale si care au un rol important in dezvoltarea structurii si functiilor inimii.

Tu ce ai decis sa mananci mai des?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *