Cum faci curat in casa rapid si eficient

Sunt multe persoane care isi planifica o zi intreaga numai pentru realizarea curateniei. Tu nu trebuie sa fii una dintre ele. Daca respecti cateva reguli simple si eficiente, vei termina treaba in putin timp, iar dupa te vei bucura linistita de restul zilei. Secretul pentru o curatenie rapida si impecabila este sa iti planifici activitatile si sa nu te lasi distrata de alte activitati.

Afla in continuare care sunt ponturile pentru o curatenie rapida:

Planifica-ti activitatile

Fie ca e vorba de curatenia generala sau doar cea dintr-o camera, trebuie sa respecti niste pasi daca vrei sa nu pierzi toata ziua. Incepe cu o camera sau cu un anumit loc (pat, dulap, biblioteca, geamuri etc.) si nu face curat in mai multe parti deodata pentru ca vei pierde timp. Nu trebuie sa te grabesti, ci sa lucrezi eficient.

Curata de sus in jos si de la stanga la dreapta

Daca vezi ceva murdar, nu sari imediat sa il cureti. O regula care te ajuta e sa cureti de sus in jos, adica sa incepi cu stergerea prafului de pe lustra, mobila sau dulap, apoi sa treci la masuta de cafea, birou, blatul de la bucatarie si la sfarsit podeaua.

Sistemul stanga-dreapta te ajuta sa nu cureti de doua ori acelasi loc si sa te asiguri ca ai facut curat in toata camera.

Tine produsele de curatat la un loc

Intr-o debara sau in dulapiorul din baie, economisesti timp daca tii toate produsele de curatenie intr-un singur loc. Atunci cand faci curat, adu cu tine in camera tot ce ai nevoie (solutii de curatat, mop, laveta etc.) ca sa nu pierzi timpul si sa iti irosesti energia pe drumul din camera la dulap si inapoi.

dreamstime_m_39104697Concentreaza-te numai la curatenie

Chiar daca nu este cea mai placuta activitate, atunci cand faci curatenie trebuie sa fii focusata ca sa termini treaba cat mai repede. Cu siguranta iti doresti sa iesi la o plimbare sau sa te uiti la un film, nu sa stergi praful sau geamurile. De aceea, lucreaza eficient si concentreaza-te asupra unei singure activitati.

Nu lua pauze lungi, in care sa pornesti televizorul si sa pierzi timpul pe canapea. E usor sa gasesti scuze atunci cand nu vrei sa faci ceva. Dar, gandeste-te ca asa vei termina curatenia mai repede si vei avea tot restul zilei la dispozitie sa faci ceea ce iti place.

Pastreaza curatenia

E o diferenta enorma atunci cand trebuie sa incepi curatenia de la zero si atunci cand trebuie doar sa stergi praful sau sa cureti podelele. In plus, vei face curatenie mult mai repede. Curata intotdeauna cada dupa ce faci baie, spala rufele des, aranjeaza-ti mereu hainele in dulap, spala vasele dupa ce mananci si cel mai important – mentine curatenia si usureaza-ti munca pe viitor.

Afla cum poti sa obtii un miros placut si natural in casa, fara sa folosesti produse cu chimicale. Daca vrei sa cureti eficient, fara sa lasi urme pe suprafete, alege Detergentul universal BioHAUS® – certificat Ecocert, de uz general si usor biodegradabil. Are o formula imbunatatita cu ulei esential de portocale, un agent recunoscut pentru proprietatile lui degresante si cu miros placut de citrice. 

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *