Modalitati de folosire a uleiurilor esentiale

Daca vrei sa aduci un plus de aroma in zilele monotone sau sa iti incanti simturile cu efectele miraculoase ale uleiurilor esentiale, trebuie sa stii ca ele pot fi folosite in multe moduri pentru ca tu sa te bucuri din plin de proprietatile lor.

Cea mai cunoscuta este aromaterapia, care iti induce o stare de bine si de calm. In plus, te poate scapa de durerile de cap, relaxeaza muschii tensionati si iti revigoreaza organismul. In continuare, afla de ce sticlutele minune cu ulei esential iti imbunatatesc viata si cum sa le folosesti:

shutterstock_117558892Aromaterapie

Adauga in recipientul de aromaterapie 2-3 picaturi de ulei esential si bucura-te de aromele placute pe care le emana in incapere. Fiecare ulei esential are anumite proprietati – alege ce ti se potriveste si observa cum iti vor induce o stare de calm si de relaxare.

Spre exemplu, cel de lavanda are efect calmant, antidepresiv si este benefic in caz de iritabilitate, migrene, insomnii stres sau surmenaj.

Pentru bai relaxante

Adauga in apa de baie 5-10 picaturi de ulei esential si bucura-te de o sedinta de aromaterapie in confortul casei tale. Vei vedea ca muschii ti se vor relaxa si te vei binedispune. Uleiurile esentiale nu sunt solubile in apa, asa ca nu te speria daca picaturile vor ramane la suprafata.

Miros placut in camera

Iti poti face propriul odorizant natural de camera. Umple un recipient cu pompita cu apa si adauga cateva picaturi din uleiul esential preferat (cele mai indicate sunt cele de lamaie sau eucalipt) si optional – o crenguta de rozmarin sau cateva frunze de menta. Atunci cand aprinzi o lumanare, picura putin ulei esential in ceara topita si vei vedea cum intreaga incapare va mirosi minunat.

Decoratiuni parfumate

Pune flori uscate intr-un bol sau o farfurie decorativa, peste care sa adaugi cateva picaturi de ulei esential. Incearca-l pe cel de gardenie, care are un miros placut, te relaxeaza si imbunatateste calitatea somnului.

Calitati terapeutice

Uleiurile esentiale sunt recomandate si pentru tratarea simptomelor neplacute ale racelii si gripei datorita efectelor antiseptice, antivirale si antifebrile pe care le au. Mai ales cele de eucalipt si pin sunt indicate in tratarea bronsitelor, inflamatiei gatului, tulburarilor respiratorii, nasului infundat si tusei.

shutterstock_114240661Masaj relaxant

Uleiurile esentiale sunt concentrate si se evapora repede. Nu este indicat sa le aplici direct pe piele, pentru ca pot provoca iritatii.
De aceea, trebuie amestecate cu uleiuri de baza, care se absorb rapid in piele si au efect hidratant. Cateva uleiuri de baza sunt cele de migdale, avocado, jojoba, neem, masline, ricin, cocos, macadamia sau shea.

Atentie! Uleiurile esentiale nu se administreaza intern. Evitati contactul cu ochii si alte zone sensibile. Nu le depozitati langa locuri cu flacara deschisa. Nu lasati la indemana copiilor.

KIT-ul Kräuter® AromaTherapie cu diffuser negru ceramic reprezinta un concept integrat de aromaterapie, care te ajuta sa iti creezi propria oaza de liniste si relaxare. Uleiurile esentiale BIO Kräuter® au efecte calmante, de relaxare musculara, antidepresive, tonice, vitaminizante, antivirale, antireumatice, antiinflamatoare si dezinfectante. Cu ajutorul produselor Kräuter® AromaTherapie te vei bucura de efectele deosebite ale naturii pure chiar la tine acasa.

Magic Oil Kräuter® este un produs magic, ideal pentru intreaga familie. Datorita continutului concentrat de uleiuri valoroase esentiale din peste 30 de plante medicinale, Magic Oil are un spectru larg de acoperire. O importanta deosebita o au 8 din cele peste 30 de plante medicinale – masline, aloe vera, rosmarin, lavanda, portocala, lamaie, salvie si mirt, plante ce au efecte miraculoase asupra organismului.

Mod de utilizare
Relaxare – 2 picaturi (masaj – zona tamplelor)
Stare de bine generala – 3/10 picaturi (masaj zona afectata)
Revigorarea picioarelor – 10/15 picaturi (in 3 litri de apa)
Relaxare – 25/30 picaturi (in cada)
Improspatarea aerului din casa – 4/5 picaturi (in umidificator sau in vasul special pentru purificare)
Respiratie usoara – 1/2 picaturi (aplicare externa – zona nazala).

Articol scris de,
Valentina Ciobanu, Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *