Invata sa te iubesti asa cum esti

Daca vrei sa fii fericit, atunci trebuie sa te accepti asa cum esti. Nu exista alta modalitate complicata sau un secret bine pastrat. Daca te iubesti pe tine insuti, ai incredere in fortele proprii si iti imbratisezi atat calitatile, cat si defectele, vei fi cu adevarat fericit. Dar cum faci asta intr-o societate care pune atat de mult pret pe perfectiune?

shutterstock_105910181Accepta-ti calitatile si defectele

Nimeni nu este perfect, iar acest lucru e ceea ce ne face oameni. Fiecare dintre noi are parti bune si parti rele – important este sa ne acceptam asa cum suntem si sa fim impacati cu noi insine. Nu te critica, nu te compara cu altii si nu te lasa afectat de orice nereusita.

E normal sa ai ca model oameni de succes, dar nu uita ca si ei au calitati si defecte. Asa ca, invata cum sa te folosesti de atuurile tale si accepta-ti defectele. Vei vedea ca daca te accepti asa cum esti vei avea incredere in tine si vei fi mai fericit.

Uita de gandurile negative si nu mai crea scenarii in minte

Atunci cand nu te accepti, vei fi coplesit de ganduri negative care stau in calea fericirii tale si vor ajunge sa iti controleze emotiile si actiunile. Cu singuranta ai creat mai multe scenarii imaginare atunci cand nu erai sigur pe tine si analizai toate aspectele unei situatii.

Renunta acum la acest comportament care iti face numai rau. Adopta o gandire pozitiva, ai incredere in tine si nu crede niciodata ca nu esti prea bun sa faci ceva.

Iubeste felul in care arati

Daca iti place felul in care arati, vei avea mai multa incredere in tine si te vei simti mai bine in propriul corp. Insa, fericirea adevarata vine din interior si nu este data de felul in care aratam. Fiecare persoana e frumoasa in felul ei. Nu trebuie sa ne dorim sa atingem standardele de frumusete impuse de societate. Daca iti conditionezi fericirea in functie de aspectul fizic, ai numai de pierdut.

dreamstime_m_44858732Fa diferenta intre critica si critica constructiva

Nu ii lasa pe altii sa ghideze felul in care te simti. Daca esti stapan pe viata ta si ai invatat sa te iubesti asa cum esti, atunci vei sti sa faci diferenta intre critica negativa si critica constructiva. De cele mai multe ori, cei care fac comentarii rautacioase o fac din cauza propriilor frustrari si insecuritati. In schimb, accepta parerile constructive care te ajuta sa te dezvolti si sa devii mai bun.

Atinge echilibrul interior-exterior

Numai atunci vei fi cu adevarat fericit. Poate ai simtul umorului, esti un bun ascultator, esti spontan sau creativ – da-ti seama ce te face diferit si foloseste asta in favoarea ta. Adu-ti aminte de reusitele pe care le-ai avut si fii mandru de tine. Investeste timp in activitatile care iti fac placere, nu te compara cu ceilalti si fii prezent clipa de clipa in viata ta.

In plus, e necesar sa duci un stil de viata sanatos. Nu trebuie sa adopti diete drastice sau sa mergi la sala in fiecare zi. E de ajuns sa ai o dieta variata si echilibrata, bazata pe legume, fructe si cereale si din care sa lipseasca grasimile si sucurile carbogazoase. Bea 8 pahare cu apa in fiecare zi si fa miscare in mod regulat. Daca ai un corp sanatos, te vei simti mai bine si vei avea mai multa incredere in tine.

Iubeste-te asa cum esti si fii fericit incepand chiar de azi!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *