TOP 3 minerale esentiale pentru femei

Cele mai bune surse de vitamine si minerale sunt fructele, legumele si verdeturile. Atunci cand nu obtii necesarul zilnic de nutrienti din dieta, este recomandat sa apelezi la suplimentele alimentare. Deficitul de minerale duce la scaderea imunitatii, iti afecteaza oasele si articulatiile, te lasa fara energie si nu numai. Afla care sunt cele mai importante minerale pentru femei si cum le obtii din dieta:

dreamstime_m_555690441. Fier

Se gaseste in fiecare celula din corp si are un rol esential de transportare a oxigenului catre organele vitale. Lipsa lui poate cauza anemii severe. Fierul previne depresia, bolile cardiovasculare, sustine sanatatea glandei tiroide si intareste sistemul imunitar. Carenta de fier se manifesta prin: oboseala, slabiciune fizica, dureri de cap, ameteala, lipsa poftei de mancare, depresie.

Alimente bogate in fier: spanac, scoici, carne de vita, creveti, seminte de dovleac, tofu, soia, masline, cacao pudra, cereale integrale.

2. Magneziu

Contribuie la buna functionare a sistemului nervos, cardiovascular si a musculaturii. Mentine tensiunea arteriala in limite normale, lupta impotriva stresului si mentine aportul energetic al celulelor. Simptomele carentei de magneziu sunt: crampe, palpitatii, stari de oboseala si greata, insomnie, amortirea bratelor si picioarelor, agitatie sau anxietate.

Alimente bogate in magneziu: spanac, seminte de dovleac, in sau susan, fasole neagra, legume cu frunze verzi, kiwi, banane, nuci, migdale, mazare, cereale integrale.

3. Zinc

Ajuta la producerea de colagen, creste elesticitatea pielii si previne aparitia ridurilor. In plus, contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si osos, lupta cu infectiile si este esential in timpul sarcinii si in dezvoltarea normala a fatului. Carentele de zinc se manifesta prin: lipsa poftei de mancare, caderea excesiva a parului, stari de oboseala, pete albe pe unghii, piele aspra, eczeme sau dermatite.

Alimente bogate in zinc: fructe de mare, ovaz, nuci, migdale, seminte de dovleac si susan, carnea rosie, mazare, iaurt, linte.

Incearca sa obtii nutrientii necesari bunei functionari a organismului din alimentatie. Daca ai o carenta de vitamine sau minerale, e necesar sa consumi suplimente alimentare. Persoanele vegetariene si vegane trebuie sa acorde o atentie deosebita dietei deoarece sunt cele mai predispuse carentelor de minerale.

Tu cum ai grija de organismul tau?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *