Sfaturi utile ca sa pastrezi curatenia in casa

Cu siguranta stii cum e sa faci curatenie generala in fiecare saptamana, sa nu o poti pastra si sa iti dai seama ca in cateva zile trebuie sa te apuci iar de treaba. Nu trebuie sa astepti o anumita zi ca sa faci curatenie in casa daca respecti cateva sfaturi simple. Asa, vei avea mereu casa curata, ordonata si pregatita pentru oaspeti.

Pune lucrurile la locul lor

Aranjeaza mereu hainele in dulap – nu le arunca pe scaun sau la marginea patului. Atunci cand sunt uscate, strange-le de pe uscator si pune-le pe cele murdare in cosul de rufe.

Dupa ce faci mancare, pune totul la loc in dulap sau frigider. Incearca sa faci asta cu fiecare lucru pe care il folosesti. Vei vedea ca in timp va deveni o rutina care te ajuta sa iti pastrezi casa ordonata.

Poarta papuci de casa

Daca nu vrei sa dai cu matura in fiecare zi sau sa speli podelele murdare, descalta-te de incaltamintea de afara imediat ce ai intrat in casa. Altfel, vei imprastia mizerie si microbi in toata casa.

Curata aragazul atunci cand il murdaresti

Chiar daca e vorba de o pata de cafea sau cativa stropi de ulei, sterge aragazul atunci cand pata este proaspata. Daca lasi petele sa se intareasca, vor fi mai greu de curatat si tu vei pierde mai mult timp.

Curata in bucatarie in timp ce gatesti

Nu lasa prepararea unei mese sa creeze haos in bucatarie. Spala farfuriile, castroanele si ustensilele de gatit pe masura ce le folosesti si nu lasa chiuveta sa se umple.

Sterge blatul de bucatarie sau orice pata pe care o vezi cu o laveta – dupa aceea, singurul lucru pe care trebuie sa il faci e sa speli farfuriile din care ai mancat. Atat de simplu!

Scoate gunoiul in fiecare zi

Chiar daca e vorba de o plasa mica sau de un sac, daca duci gunoiul in fiecare dimineata scapi de mirosurile neplacute. Nu astepta sa strangi mai multe peturi de apa sau saci de gunoi, ci du gunoiul zilnic.

Pastreaza curatenia mai usor cu Detergentul universal BioHAUS® – certificat Ecocert. Formula imbunatatita cu ulei esential de portocale curata eficient suprafetele de lemn, plastic, ceramica, sticla sau metal. Este biodegradabil si nu provoaca alergii.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *